Procesul lui Buluz se mută la Piteşti

Femeia de afaceri Anca Constanţa Buluz şi cel al avocatei Daniela Domnica Creţu nu se va mai judeca la Curtea de Apel Craiova de acum încolo. Prima dintre cele două inculpate a solicitat şi a obţinut de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea dosarului la o altă instanţă din ţară, magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti fiind cei care vor trebui să dea un verdict în această poveste.

Strămutarea are loc în condiţiile în care principalul inculpat din acest dosar, Victor Ion Toader, a fost grefier la Curtea de Apel Craiova, el fiind arestat preventiv din noiembrie anul trecut, când a fost prins în flagrant luând bani pentru a-i uşura situaţia judiciară unei alte persoane, ancheta procurorilor DNA vizând un grup mai mare, de la ai cărui membri grefierul primea bani în schimbul promisiunii că pune „pile” la judecători.

Toader se află după gratii de câteva luni bune, iar la începutul anului el a fost trimis în judecată alături de Buluz şi Creţu, restul persoanelor care îi dăduseră acestuia aproape 30.000 de euro scăpând cu amenzi, nefiind trimise în judecată. Femeia de afaceri este judecată pentru cumpărare de influenţă, ea fiind acuzată că prin intermediul avocatei sale ar fi plătit 5000 de euro pentru a obţine influenţă pe lângă judecătorii de la Craiova, ea având pe rol şi un alt proces, în care este judecată pentru că a prejudiciat Eximbank, bancă de la care a luat un credit de aproape 1,3 milioane euro şi nu l-a mai returnat. În dosarul respectiv Tribunalul Gorj îi dăduse o sentinţă cu suspendarea executării pedepsei, Curtea de Apel Craiova stabilind însă ca Buluz să facă doi ani de puşcărie, procesul fiind pe rol la Înalta Curte, în dosar fiind judecat şi afaceristul Victor Drăgoi.

Buluz a fost audiată anul trecut şi ca martoră în procesul lui Aristică Doru Şerban (Habitu), ea povestind despre un episod în care acesta l-ar fi ameninţat pe Drăgoi cu o armă pentru a-i lua nişte utilaje achiziţionate cu fonduri europene în schimbul unor bani luaţi cu împrumut. Femeia de afaceri şi partenerul său au fost patronii firmei Akybud Prod SRL, firmă care în anii trecuţi era unul dintre cei mai mari exportatori de miere din România şi care, între timp, a dat faliment.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: