Tânără mamă, găsită moartă în şanţ

Tragedie într-o familie din comuna Telești. O fetiţă de numai 10 ani a rămas fără mamă după ce femeia a fost găsită fără suflare chiar în fața casei părintești. Maria Vivijoi a fost găsită în şanţ chiar de fratele său, care a alertat imediat vecinii, dar și poliția. Criminaliștii, sub coordonarea unui procuror, au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care a decedat femeia. Anchetatorii iau în calcul atât o moarte accidentală, cat și o moarte violentă.

Maria Vivijioi era căsătorită și avea o fetiță de 10 ani. Femeia nu avea serviciu și se ocupa de creșterea minorei și de gospodărie, atunci când soțul ei era la serviciu. Acesta era angajat ca instalator la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Bărbatul recunoaște faptul că soția sa consuma frecvent băuturi alcoolice și pleca de la domiciliu, fapt care cel mai probabil s-a întâmplat și duminică după amiază. De atunci a plecat de acasă și nu s-a mai întors, iar soțul ei a căutat-o fără niciun rezultat. „Eu duminică am fost cu fata pe la socru meu și apoi pe la niște neamuri. Când m-am întors acasă, ea nu era. Am lăsat fata acasă și am plecat prin sat să o caut, dar nu am găsit-o și am venit acasă. Putea să vină acasă, că am două locuințe în curte, dacă nu voia să dea ochii cu mine. De dimineață am aflat că a găsit-o cumnatul meu moartă. Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu-mi vine să cred că a intrat ea singură sub pod. Cred că a băgat-o cineva acolo”, a povestit în stare de șoc soțul femeii.

Fratele a scos-o de sub podeț

Femeia își vizita frecvent tatăl și fratele care locuiesc la câteva case distanță. Aceștia susțin că Maria Vivijoi nu a ajuns duminică la ei, iar ieri de dimineață a fost găsită fără suflare sub podețul din fața casei părinteşti, chiar de fratele ei. „Duminică nu a trecut pe la noi, deși venea în fiecare zi. Când m-am trezit am plecat la magazin în sat să cumpăr pâine și am văzut o femeie în șanț cu fața în jos și era jumătate băgată sub pod. Am scos-o și, când am întors-o, am văzut că este sora mea. Nu știu ce s-a întâmplat. Poate vroia să vină la noi și a alunecat acolo și a căzut”, a declarat Ion Bâldea.

Vecinii cred că a alcoolul este de vină

Vecinii sunt în stare de șoc, cred că nenorocirea s-a produs din cauza consumului de alcool și exclud variante unei crime. „Ea era o femeie bună, nu se certa cu nimeni, dar avea darul băuturii. Îi cam plăcea să bea foarte mult, dar nu să zacă prin șanțuri. Acum cred că a venit la tatăl ei și a alunecat în șanț. Nu cred să fie vreo crimă sau ceva. E ciudat că este desculță și cum a intrat sub podeț”.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele și așteaptă rezultatul necropsiei pentru a face lumină în acest caz. „Noi luăm în calcul și o moarte violentă și o moarte accidentală, dar așteptăm rezultatul de la necropsie ca să stabilim împrejurările în care a survenit decesul. Nu sunt suspiciuni în acest moment”, a declarat procurorul Emil Moța. Trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar fratele și tatăl femeii au fost conduși la postul de poliție pentru declarații.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: