Procesul lui Surupăceanu a început. Prima decizie!

Cel de-al doilea dosar în care a fost trimis în judecată fostul deputat Mugurel Surupăceanu mai are de așteptat până să înceapă audierile, instanța acordându-i luni termen o lună fostului parlamentar pentru a-și angaja un apărător.

La mijlocul lunii noiembrie este programat următorul termen, până atunci fostul prefect având timp suficient să își angajeze un avocat cel puțin la fel de bun ca și cel pe care l-a avut în celălalt dosar în care a fost judecat în urmă cu câțiva ani. El fusese atunci condamnat la 7 ani de închisoare de către Tribunalul Gorj, verdictul fiind anulat complet la Curtea de Apel Craiova.
Lucrul respectiv pare să îi fi nemulţumit şi pe procurorii DNA care, anul acesta, l-au inculpat pe fostul politician într-un al doilea dosar, care are legătură tot cu modul în care Romsilva a achiziţionat de la o firmă a sa un buldotanc, preţul fiind mult supraevaluat. „Probatoriul administrat a arătat că achiziţia utilajului a avut loc în condiţiile nerespectării legislaţiei privind achiziţiile publice, a legii finanţele publice, a legii controlului financiar preventiv propriu, precum şi cu încălcarea propriilor ordinelor interne referitoare la acest control precum si a regulamentului intern al RNP Romsilva. Acest lucru a dus la cumpărarea unui produs inutil şi necorespunzător calitativ, cu un adaos de 1.744%, paguba în dauna Regiei Naţionale a Pădurilor ridicându-se la 8.685.695.760 ROL, sumă cu care Regia s-a constituit parte civilă în cauză”, arătau anchetatorii la finalizarea cercetărilor.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: