Judecătoare din Târgu Jiu, ignorată la Bucureşti

Judecătoarea Mădălina Elena Vladu Crevon, singurul magistrat gorjean care candidează pentru un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a avut parte de o primire extrem de rece la întâlnirea pe care o avea programată cu colegii din capitală. Aflată în țară în ultimele săptămâni în campanie electorală pentru a-i convinge pe ceilalți judecători să o susțină la alegerile pentru noul CSM, Crevon a fost pusă în situația de a constata că la Tribunalul București nu a venit absolut nimeni să o vadă sau să o asculte.

Gorjeanca a fost primită de președintele instanței și unul dintre vicepreședinți, insuficient însă pentru a-și face cunoscute ideile pe care le susține și pentru care cere votul colegilor săi. În cele din urmă, ea a fost nevoită să revină acasă și să constate cu amărăciune că Bucureștiul e cu totul altfel decât restul țării. Magistratul gorjean a căutat câteva explicaţii pentru acest „eșec total”, pe care le-a publicat într-o scrisoare deschisă. „M-am gândit că există cel puțin patru explicații la această situație: 1. deja știți cu exactitate pe cine veți alege să fie membru CSM și nu mai este necesar să pierdeți timpul, deși mie nu mi-ați dat nicio șansă de a mă prezenta pentru a mă cunoaște și a vedea ce fel de persoană sunt, convinsă fiind că, de multe ori, o întâlnire directă poate schimba chiar și prejudecăți. 2. Nu vă mai interesează ce se întâmplă cu acest sistem, nu mai aveți nimic de spus și, pur și simplu, nu vă pasă cine și cum este ales… destul de puțin probabil acest lucru, în condițiile în care cunosc câteva persoane din acest tribunal și pozițiile lor publice; 3. Nu ați fost anunțați în legătură cu vizita mea în calitate de candidat, din diverse rațiuni pe care nu îmi propun deloc să le mai dezleg… Din păcate, am primit semnale în acest sens și, în acest caz, chiar îmi pare sincer rău că astfel de lucruri se pot întâmpla și la acest nivel! La toate tribunalele din țară pe care le-am vizitat, indiferent de opțiunile de vot ale colegilor, am avut ocazia să întâlnesc mai mulți sau mai puțini colegi… dar erau acolo, să mă susțină sau să mă combată! 4. Există o reacție personală împotriva mea, deși nu mă cunoașteți și nu știți cum sunt și ce lucruri sunt capabilă să realizez… dar acest aspect sună ca o idee preconcepută, și o includ între paranteze”, a menționat Mădălina Crevon în scrisoarea deschisă pe care a publicat-o inclusiv pe contul său de Facebook.
Magistratul recunoaște că aștepta o discuție deschisă cu colegii din București, neluând în calcul varianta unui boicot total din partea acestora. Instanța din capitală este, evident, cea mai importantă din țară, iar discuțiile de aici ar fi putut să o ajute pe Crevon să cunoască mai bine problemele colegilor săi, până acum ea având întâlniri reușite în aproape toate instanțele vizitate, doar capitala fiind excepția negativă. „Mi-ar fi plăcut să vă pot spune ceea ce mi-am propus să realizez, cum voi face aceste lucruri viabile și să vă asigur că nu sunt acel gen de persoană care își va schimba atitudinea și numărul de telefon în două săptămâni sau luni dacă ar fi aleasă în CSM și urma să vă și explic de ce. (…) Dar faptul că nu am putut să vă întâlnesc, nici măcar pe câțiva, cu care să schimb astfel de opinii, mi-a creat un sentiment clar că lucrurile nu sunt ceea ce par a fi și că, din păcate, există mecanisme ostile care funcționează după repere clare”, susține Crevon în scrisoarea deschisă adresată colegilor din capitală.

Vizualizări: 3,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: