Procesul pentru doctoratul lui Ponta se reia peste un an

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit termenul de începere a judecării recursului în procesul pe care Victor Ponta îl are cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi care vizează anularea titlului de doctor, scandalul în jurul acestui subiect fiind unul de primă pagină în anii anteriori. În urmă cu doi ani, deputatul de Gorj cerea în instanţă anularea ordinului prin care ministerul îi anula titlul de doctor, o sentinţă fiind pronunţată încă de la prima înfăţişare în proces de către Curtea de Apel Bucureşti. Pe 7 februarie 2017, instanţa a respins acţiunea lui Ponta şi, ca urmare, acesta a rămas fără titlul de „dottore”, cum îi spunea Traian Băsescu în campania electorală.

De atunci, fostul premier a contestat sentinţa şi a aşteptat până acum stabilirea unui termen la instanţa supremă la care să fie judecat recursul său. Data comunicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este 25 octombrie 2019, în acea perioadă deputatul având şanse mari să fie în campanie electorală pentru partidul său, în toamna anului viitor urmând să se desfăşoare alegeri pentru Preşedinţia României, funcţie la care acesta a spus însă că nu mai candidează.

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive în acest proces este suspendată şi cererea prin care europarlamentarul Monica Macovei a cerut excluderea lui Ponta din avocatură, el obţinând calitatea respectivă pe baza titlului de doctor pe care îl avea. Scandalul pe acest subiect a fost generat de faptul că fostul premier ar fi plagiat în lucrarea sa „Curtea Penală Internaţională”.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: