Pandurii poate bloca și conturile Primăriei Târgu Jiu

Consiliul Local Târgu Jiu a pierdut joi la Judecătorie procesul prin care încerca să obțină o suspendare a executării silite de către Biroul Executorului Judecătoresc Constantin Cerbulescu, cel la care Pandurii a apelat pentru a putea să își recupereze banii de la acționarii săi cu datorii.

Instanța a respins cererea Consiliului Local, ceea ce deschide calea blocării conturilor Primăriei Târgu Jiu la fel cum s-a întâmplat în cazul Complexului Energetic Oltenia. Datoriile pentru care municipalitatea a ajuns în această situație se ridică la circa 2 milioane de lei, Consiliul Local fiind al doilea datornic al clubului, după Complexul Energetic Oltenia. Pandurii are de recuperat de la acționarii săi circa 2 milioane de euro, deși la instanță a cerut o sumă dublă.

Singurul dintre acționari pentru care instanța nu a stabilit vreo datorie este Artego, societatea fiind de acord recent să plătească 300.000 de lei către club pentru a stinge orice litigiu cu echipa de fotbal. Societatea a decis și să iasă din acționariatului clubului, restul acționarilor preferând să se judece în continuare prin instanțe cu Pandurii, ofertele de împăcare amiabilă fiind refuzate constant până acum.

Un al treilea datornic al clubului, Consiliul Județean Gorj, are și el proces de suspendare a executării silite peste câteva zile, dar, la cum s-au desfășurat lucrurile până acum, e greu de crezut că sentința va fi alta decât în cazul celorlalți acționari care au pierdut la instanță în aceste cauze.

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: