Recidivişti condamnaţi pentru favorizarea infractorului

Mai multe persoane trimise în judecată de procurori au fost condamnate de magistraţii Judecătoriei Târgu Cărbuneşti pentru că în urmă cu câţiva ani ar fi minţit în anchete penale pentru a-şi favoriza nişte amici implicaţi în diverse scandaluri. Cap de afiş în dosar a fost Dănuţ Frunză, care a primit o condamnare de 2 ani şi 6 luni. El mai avea însă din 2011 o condamnare de 2 ani şi 3 luni, care a fost acum contopită cu noua pedeapsă, în final instanţa stabilind pentru acesta 2 ani şi 6 luni de închisoare. Executarea a fost însă înlocuită cu un termen de supraveghere de 7 ani şi jumătate, timp în care inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare. El trebuie să îşi justifice permanent sursele de venit, locul de domiciliu şi, de asemenea, nu are voie să plece din ţară fără acceptul instanţei de judecată.

Un alt inculpat este Daniel Dumitru, zis „Modâr”, pentru care magistraţii au dispus două pedepse de 1 an şi 4 luni şi încă una de 1 an şi 6 luni. Acesta mai avea însă o condamnare anterioară de 1 an şi 2 luni, precum şi o amendă penală de 1.000 de lei, toate fiind contopite acum într-una de 2 ani şi 4 luni, care ar urma să fie executată în regim de detenţie, sentinţa nefiind deocamdată definitivă.

O pedeapsă de 1 an şi 4 luni a fost dispusă şi pentru Felicia Barbu, zisă „Ramona”, instanţa condamnând-o şi pentru o altă acuzaţie la 2 ani de detenţie. Pedeapsa finală, de 2 ani, nu va fi însă executată, judecătorii stabilind un termen de supraveghere de 4 ani. Alţi trei inculpaţi din dosar, Istvan Gabor, Adrian Alin Căldăraru şi Marius Florentin Burducea, au primit condamnări ce constau într-o amendă penală de câte 2.000 de lei pentru fiecare în parte. (G.I.)

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: