Executorul Gagiu, trimis în judecată de DNA. A prejudiciat CE Oltenia!

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova, în stare de libertate, după ce, în contextul desfăşurării unor proceduri de executare silită, ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia şi ar fi obţinut pentru sine un folos necuvenit de aproape şase milioane de lei.


În rechizitoriu, procurorii DNA au reţinut că „în perioada 15 aprilie 2014 - mai 2018, inculpatul Gagiu Nicolae, executor judecătoresc în cadrul BEJ «Gagiu Nicolae», prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării a şase proceduri de executare silită, a cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obţinerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 5.924.320 lei. Concret, deşi prin deciziile instanţelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat şi ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menţionată mai sus”, se arată în comunicatul DNA.

Executorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren şi asupra celorlalte bunuri ale lui Nicolae Gagiu, inclusiv sume de bani, prezente şi viitoare.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Vizualizări: 3,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: