Procurori şi poliţişti, audiaţi în dosarul Ţundrea

Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a revenit ieri Târgu-Jiu unde va mai rămâne pentru două zile deoarece dosarul în care a fost condamnat Marcel Ţundrea îi dă bătăi de cap. Printre audiaţi nu se află doar suspectul Gheorghe Avram, care a picat de două ori testul poligraf ci şi procurori şi persoane care au anchetat cazul în 1992.

Marius Iacob a menţionat că vor fi audiaţi mai mulţi ofiţeri de poliţie judiciară, dar şi procurorul care a dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Ţundrea, adică Ion Diaconescu.

Fostul procuror a fost contactat de ziarişti şi a spus că nu este în localitate şi nu a putut veni la audieri.

Avram a picat testul poligraf

Procurorul Marius Iacob a mai spus că dosarul va fi finalizat curând. “Voi sta doar două la Târgu-Jiu să lămurim unele aspecte reţinute ca deficienţe şi de către instanţele care au dispus achitarea lui Ţundrea Marcel. Zilele acestea am chemat pentru audieri mai multe persoane care au dispus ancheta în dosarul crimei de la Pojogeni din 1992. Va fi convocat la audieri şi domnul Diaconescu“, confirmat procurorul Iacob.

Acesta a mai spus că Gheorghe Avram, suspectul în dosarul crimei de la Pojogeni, a picat testul poligraf, De două ori. „Nu vreau să mă pronunţ cu privire la vinovăţia celor care s-au ocupat de caz la vremea respectivă. Rămâne de văzut. Îl vom audia şi pe Gheorghe Avram, care a picat de două ori testul poligraf. Sper ca în două săptămâni dosarul să fie finalizat”, a spus procurorul Marius Iacob.

Cazul Ţundrea a fost redeschis după ce o analiză ADN a stabilit că acesta nu este vinovat de crima pentru care a fost condamnat.

Pentru că anii scurşi de la crimă şi până în prezent au dus la prescrierea faptelor de omor în acest caz, procurorul Marius Iacob a precizat că încearcă o suspendare a prescrierii faptelor, astfel încât adevăratul autor al acestora să-şi primească pedeapsa. “Încercăm să creăm un precedent şi să suspendăm prescrierea faptelor pentru a finaliza cazul”, a afirmat procurorul Marius Iacob.

Fugaru, audiat de procurorul Iacob

Dacă procurorul Ion Diaconescu nu a putut veni la audieri, fostul viceprimar Ion Fugaru a onorat „invitaţia“ lui Marius Iacob. Fugaru a fost şi el audiat pentru că este unul dintre cei care au anchetat crima în 1992. Fugaru susţine că s-a ştiut de la început că nu Marcel Ţundrea era vinovat de crimă.

Fostul viceprimar a ieşit după câteva ore bune de audieri.  „Am revăzut declaraţia pe care i-am luat-o lui Avram, are şapte pagini. Este o declaraţie amănunţită. Acum rămâne să vedem ce decide procurorul Iacob“, a spus Fugaru.  

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: