Producţia de căpşune de la Polovragi, în pericol. Vezi de ce!

Căpşunele de Polovragi sunt în mare pericol anul acesta. Primarul localităţii, Ştefan Făsuescu, a declarat că recoltele au fost afectate de fenomene meteo rar întâlnite dar şi de nişte viermi care atacă rădăcinile plantei. Agricultorii au un serios motiv de îngrijorare privind producţia de anul acesta, iar cumpărătorii vor scoate mult mai mulţi bani din buzunare. Anul trecut, la Polovragi a fost o recoltă de aproape 300 de tone de căpşune.

Plantaţiile de căpşuni de la Polovragi au fost grav afectate anul acesta de ploi acide dar şi de nişte viermi care atacă rădăcinile plantei. Primarul Ştefan Făsuescu spune că agricultorii şi-au luat deja măsuri de prevenire a acestor boli şi stropesc zilnic recolta. „Producţia de căpşune de anul acesta va fi salbă faţă de cea de anul trecut. A dat bruma, ploile acide, mana şi în plus sunt şi nişte viermi care atacă planta. Absolut toate plantaţiile sunt afectate dar nu este chiar un motiv de îngrijorare. Agricultorii fac tot ce se poate să aibă producţie bună”, a declarat primarul Făsuescu.

45 lei kilogramul de căpşune

Producţia slabă de anul acesta se va răsfrânge şi asupra cumpărătorilor care vor scoate mult mai mulţi bani din buzunare. „Aproape fiecare gospodărie are în jur de 1 sau 2 hectare de căpşuni. Acum, în funcţie de ce producţie va fi, e posibil să crească preţul. Anul trecut, la începutul recoltei s-au vândut cu 40, 45 lei kilogramul. Este şi muncă şi sunt familii care numai din asta trăiesc”, a precizat primarul din Polovragi.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: