Producţia de energie la CE Turceni a scăzut cu peste 20%

Producţia de energie electrică a Complexurilor Energetice (CE) Turceni şi Craiova a scăzut în primele nouă luni ale acestui an cu 22,6% şi respectiv 16%, din cauza scăderii consumului de energie la nivel naţional,pe fondul crizei economice,au declarat reprezentanţii celor două unităţi.

"Producţia de energie electrică a Complexului Energetic Turceni în primele nouă luni din acest an a fost de 4.590GWh, iar anul trecut în perioada similară, compania a realizat o producţie de 5.932GWh. Diferenţa a fost cauzată de scăderea consumului de energie la nivel naţional", au declarat ieri reprezentanţii CE Turceni. Aceştia spun totodată că, din totalul de energie produsă, anul trecut s-au vândut 5.288GWh, iar în acest an 4.060GWh. Şi la Complexul Energetic Craiova producţia de electricitate a scăzut cu 16%, de la 3.618GWh, în primele nouă luni ale anului trecut, la 3.037GWh în primele nouă luni ale lui 2009. "Reducerea producţiei de energie electrică a fost determinată de criza care afectează operatorii industriali. Diferenţele dintre cele două perioade sunt explicabile în contextul actualei crize financiare şi a eforturilor companiei de a-şi păstra locul pe principalele pieţe concurenţiale ale energiei electrice din România", spun reprezentanţii CE Craiova. De asemenea, CE Craiova a realizat în primele nouă luni din acest an o producţie de energie termică de 481.384Gcal, în scădere faţă de energia termică produsă în perioada similară din anul trecut, de 506.881Gcal. Acţionarul majoritar al celor două complexuri energetice este Ministerul Economiei. Complexul Energetic Craiova este producător de energie electrică, cu o putere instalată de 930 MW. Compania are trei sucursale: Sucursala Electrocentrale Işalniţa, Sucursala Minieră Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II.

Complexul Energetic (CE) Turceni include Termocentrala Turceni, care are o putere instalată 2.640 MW, Carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord, puse în funcţiune în anul 1977, şi Mina Tehomir, pusă în funcţiune în anul 1978. Împreună, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova) acoperă circa o treime din producţia de electricitate a României, fiind, după Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, producătorii celei mai ieftine energii din ţară.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: