Produsele tradiționale din Gorj, deliciu în București. Băcița Mărioara, cap de afiș la Târgul de Crăciun

Peste 30 de producători din toată țara au dus în capitală cele mai bune preparate pentru masa de Crăciun. Producătorii și-au expus bunătățile chiar la Ministerul Agriculturii, în cadrul Târgului de Crăciun. Printre cei care au dus produse delicioase specifice sărbătorilor de iarnă este și Mărioara Babu, de la Stâna Ștefanu.

Băcița este singurul producător din Gorj care se află la Târgul de Crăciun organizat de Ministerul Agriculturii. A dus în fața bucureștenilor cele mai bune produse tradiționale din regiunea noastră, iar gazdele au așteptat-o cu flori.

De pe masa Mărioarei nu au lipsit tocanul sau pastrama de oaie. „Nu puteam să nu aducem ce ne-a făcut celebri pe Transalpina, la stâna noastră, adică tocanul de oaie atestat ca produs tradițional, am mai adus telemea, dulceață, bureți de fag murați, pastramă de oaie. Sunt singurul producător din județul Gorj care a expus aici la Ministerul Dezvoltării. Avem unul dintre cele mai frumoase corturi amenajate aici. Ne recunosc mulți dintre cei care trec pe la Târgul de Crăciun. Ne recunosc de la Stâna Ștefanu, de pe Transalpina. Au fost oameni care ne-au adus flori. Sunt foarte mândră că sunt aici și reprezint Gorjul”, a mărturisit băcița Mărioara Babu.

La expoziție, mai sunt produse alimentare din Maramureș, Moldova, Transilvania sau Dobrogea.

Galerie foto








Vizualizări: 2,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: