Profesoară de la un colegiu din Târgu Jiu, dată afară pentru că înjura elevii

Zeci de elevi de liceu de la Colegiul Național ”Spiru Haret” au protestat și au refuzat să mai intre la orele de istorie ale profesoarei Elena Cornoiu, pe care o acuzau că le vorbește foarte urât și îi desconsideră. După anchete, conducerea a decis să-i înceteze acesteia contractul de muncă.

Elena Cornoiu, profesoară de istorie la vârsta de pensionare, dar încă la catedră, își înjura elevii la fiecare oră, mai ales la clasa unde era diriginte. Ea trimitea lecțiile pe wathsapp, Iar sarcina lor era să le copieze pe caiet. Între timp le spunea că nu vor ajunge niciodată nicăieri și că nu sunt în stare de nimic. 

Cornoiu a fost suspendată din funcție pentru câteva luni, în urma unor plângeri repetate ale elevilor, iar apoi contractul i-a fost închis. Ea nu se afla la prima abatere, având plângeri similare inclusiv acum un an și jumătate.

Directorul Colegiului, Flavius Boian, a confirmat că profesoara nu mai predă la ”Spiru”, dar nu a dorit să dea alte detalii.

”Este adevărat. Copiii nu au mai vrut să intre la clasă și reclamau abuzuri psihice. Pentru noi este important să ținem copiii în siguranță și să le oferim cadrul propice de învățare. Astfel, Consiliul de Administrație a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, timp în care a fost suspendată de la ore. Concomitent am anunțat și Direcția de Protecție a Copilului Gorj, care a făcut propria anchetă. După ce am analizat toate probele am decis să încheiem contractul de muncă”, a explicat directorul Colegului Național ”Spiru Haret”, Flavius Boian. 

O anchetă a făcut și DGASPC Gorj, iar purtătorul de cuvânt, Minodora Sucea, a declarat pentru Pandurul că au fost interogați 35 de elevi și părinții lor: ”La data de 29.09.2023, instituția noastră a primit o solicitare de realizare a Raportului prevăzut de articolul 209 alin.(3) din Legea nr. 198/2003, din partea unei instituții de învățământ din județul Gorj.

În urma interviului și a observației realizate de către specialiștii din cadrul DGASPC Gorj pentru un număr de 35 de elevi minori și părinții acestora, s-au desprins două concluzii care au fost comunicate unității de învățământ, respectiv reprezentanților legali ai elevilor.

Potrivit legislației în vigoare, confidențialitatea actului psihologic este protejată prin lege și este obligația oricărui psiholog. Divulgarea fără acordul clientului, de către psihologi, a unor informații care le-au fost încredințate sau de care au luat cunoștință în virtutea profesiei, este interzisă”.

Vizualizări: 19,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: