Profesor obligat să achite 3.000 de lei unui elev

Fostul director al Liceului Tehnologic Turburea, Gheorghe Benegui, este obligat de instanță să achite daune morale unui elev. Dacă în prima fază a fost vorba de suma de 5.000 de lei, Curtea de Apel Craiova a decis să acorde mai puțini bani.

„Admite apelul formulat de inculpatul Benegui Gheorghe. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată sub aspectul laturii civile şi rejudecând: Reduce cuantumul daunelor morale acordate de prima instanţă de la 5.000 lei la 3.000 lei. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă”, este sentința din 28 iulie a magistraților din Bănie.

În urmă cu trei ani, Gheorghe Benegui, pe atunci director adjunct la Turburea, a fost acuzat că a lovit un elev de clasa a VIII-a. Mama băiatului a depus plângere, reclamând că fiul său a fost tras de urechi și izbit cu capul de pereți.

Directorul Benegui a negat incidentul, dar a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Judecătorii din Târgu-Cărbunești au renunțat la aplicarea pedepsei și i-au aplicat doar un avertisment. Plus achitarea unor daune morale.

În primăvară, Benegui a fost schimbat din funcția de director al liceului din Turburea.

Vizualizări: 11,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: