Profesori din Germania şi Anglia, instruiţi la Târgu Jiu

Mai mulți profesori din străinătate vor participa la un curs de formare ce se va desfășura din această toamnă la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Este vorba despre o delegație de zece cadre didactice din Germania, Croația, Danemarca, Spania, Italia sau Marea Britanie, care vor încerca să identifice metode privind creșterea gradului de transfer dinspre școală către piaţa muncii.

Profesorii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” vor forma profesori din mai multe țări în cadrul unui program ce vizează identificarea acelor metode privind creșterea gradului de transfer dinspre școală către piața muncii sau către instituțiile de învățământ superior sau postliceal. Directorul acestui liceu, Marius Buzera, spune că programul ce va demara în luna octombrie a acestui an are ca partener principal pe SC Artego SA. ”Din cei zece participanți cerți până în acest moment patru își desfășoară activitatea în cadrul unor universități din UK, Germania, Croația și Danemarca, patru sunt directori la licee din Slovenia, Franța, Italia, Germania și doi își desfășoară activitatea în ministerele educației din Spania și Italia. În plus, există solicitări scrise din partea altor doi profesori din Franța și Elveția care și-au manifestat intenția de a participa, urmând ca ei să își acopere din venituri proprii cheltuielile de masă, transport și cazare”, explică Marius Buzera. Pe lângă participarea efectivă la curs, care se va derula în incinta liceului Magheru, participanții vor vizita S.C. Artego S.A., vor avea întâlniri cu reprezentanți ai Primăriei Târgu Jiu și ai Consiliului Județean Gorj. ”Participanții și-au manifestat interesul de a vizita operele lui Brâncuși, Hobița, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara și Mănăstirea Tismana, motiv pentru care în două zile se vor desfășura excursii culturale. Eu cred că la alegerea acestui program a contribuit pe de-o parte tematica cursului, iar pe de altă parte interesul acestora pentru Brâncuși pentru că toți au cerut informații suplimentare în acest sens”, spune directorul Colegiului Tehnic.

Program

Programul propus de colectivul de profesori de la unitatea de învățământ târgujiană, ce își propune să realizeze o corelare a strategiilor școlare cu dinamica pieței muncii s-a bucurat de o reală apreciere atât din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare, cât si din partea Centrului European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale, care l-a înscris în calendarul activităților sale. ”S-a creat astfel oportunitatea ca profesori din preuniversitar și domeniul universitar ce îndeplinesc funcții de conducere în cadrul instituțiilor sau în ministere, din toată Uniunea Europeană să poată aplica pentru a primi o bursă în vederea participării la activitățile incluse în program. Pentru a intra în acest calendar al Centrului de Formare s-a depus proiectul în cadrul căruia s-au detaliat activitățile ce urmează a fi desfășurate la Târgu Jiu, iar printre cele opt instituții selectate, din peste 300 de participanți, s-a numărat și Colegiul Tehnic din Târgu Jiu”, explică Marius Buzera.

ARGUMENT

”Pentru ca acest program să se desfășoare este obligatoriu ca persoane interesate să aplice pentru acest program, iar concurența la nivelul organizatorilor din toată Uniunea Europeana este una acerbă. Majoritatea, pentru a-și asigura selectarea din partea celor interesați desfășoară aceste activități în locuri cât mai pitorești precum Londra, Paris, Viena, creând astfel eventualilor beneficiari oportunități  de a îmbina cunoștințele profesionale cu cele culturale”, mai spune Marius Buzera.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: