Profesori testați pe banii primarului

Ca să nu se scalde în ape tulburi odată cu începerea noului an școlar, primarul din comuna gorjeană Turburea a decis să testeze șase învățători trecuți de 60 de ani. Pentru că sunt oameni care mai au și alte afecțiuni pe care trebuie să le țină în frâu, primarul a discutat cu ei să se testeze pentru Covid 19. Emoțiile au venit după ce rezultatele testelor rapide au fost pozitive în două cazuri. Repetate în laborator, acestea au ieșit negative, iar toată lumea a răsuflat ușurată.

Pentru că fac parte din categoria de persoane vulnerabile în fața noului coronavirus, primarul din Turburea, Ion Bîrcă, le-a propus celor șase dascăli să se testeze pentru Covid 19 fiind dispus chiar să suporte el cheltuiala din propriul buzunar.

Dascălii trecuți de 60 de ani au fost de acord să se testeze. Și-au făcut toți mai întâi testul rapid chiar la sfârșitul săptămânii trecute. Pentru doi dintre ei, rezultatul a fost pozitiv așa că au fost nevoiți să repete apoi testul în laborator. “Sunt vreo șase dascăli, învățători, care au peste 60 de ani. Am simțit nevoia să le facem vizita medicală, ca la toți profesorii. Dar la cei șase, fiind mai în vțrstă, am zis să le facem și testul Covid cu condiția că îl plătesc eu. S-a făcut acel test rapid. Ieșise pozitiv la două doamne. După aceea, am vorbit cu domnul președinte Cosmin Popescu, să facă testul PCR. Au ieșit negativ. Merge toată lumea la școală acum și totul este bine. Am Poliție Locală acolo, sunt ajutați și de Poliția Județeană pentru că noi avem doar doi polițiști locali”, a explicat primarul din Turburea, Ion Bîrcă, la Impact TV.

Până în acest moment, doi profesori din Novaci și Turceni au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus și au fost internați în spital. Alți doi copii care învață în Târgu Jiu, băiatul unui parlamentar de Gorj și cel al unui primar, au fost și ei testați pozitiv pentru Covid 19.

Doar unul dintre ei a fost la școală în prima zi. Circa 30 de copii și un profesor, dar și familiile celor doi copii au intrat în carantină pentru 14 zile. Niciunul dintre cei doi nu are simptome.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: