28 de milioane lei pentru primăriile din Gorj. Unde ajung cei mai mulți bani

Primăriile din Gorj au primit, săptămâna trecută, bani de la Guvern pentru plata cheltuielilor curente și de capital. Este vorba de suma de 27,8 milioane de lei, cei mai mulți bani fiind alocați municipiilor Târgu Jiu (2,8 milioane lei) și Motru (2,5 milioane lei).

Primăria Tismana, unde primarul a trecut recent la PNL, a primit 1.000.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru rețeaua de gaze din localitate.

Urmează apoi primăriile Padeș (800.000 lei), Novaci, Rovinari, Turceni, Roșia de Amaradia și Vladimir, cu câte 600.000 de lei. Toate sunt conduse de primari PNL.

Câte 500.000 de lei mai primesc orașele Bumbești Jiu și Țicleni, dar și comunele Bolboși și Cîlnic, ultimele două conduse de primari liberali.

Majoritatea primăriilor, conduse de primari PSD, au primit fix câte 250.000 de lei.
În total, la nivel național, a fost alocată suma de 1,34 miliarde de lei. „Este o sumă importantă alocată către toate unitățile administrativ-teritoriale din România care au făcut solicitări în acest sens. Este o alocare care nu discriminează în niciun fel, o alocare echilibrată la nivelul județelor din România, în funcție de mărimea acestora și pentru acoperirea cheltuielilor”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern din 11 septembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 2,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: