Profesorii din Brănești, la judecată pentru bani

Toți dascălii de la o unitate de învățământ din Brănești au deschis acțiuni în instanță pentru a-și recupera drepturi bănești. Este vorba de cadrele didactice de la Școala din Capu Dealului, care au chemat în instanță primăria Brănești, Consiliul Local și Școala Gimnazială. Autoritățile locale susțin că nu au niciun amestec în acest proces, pentru că nu primăria stabilește salariile dascălilor.

Aproximativ 25 de dascăli care își desfășoară activitatea la Școala Gimnazială Capu Dealului au făcut acțiuni în instanță pentru a recupera drepturi salariale care le-au fost tăiate acum patru ani. Cadrele didactice au dat în judecată atât unitatea de învățământ, cât și Primăria și Consiliul Local din Brănești. 

Primarul din localitate consideră că autoritățile locale nu au de ce să fie chemate în instanță, pentru că nu primăria stabilește salariul dascălilor, ci cei de la Inspectoratul Școlar. „Nu este normal să fim chemați noi în instanță. Inspectoratul Școlar este cel care stabilește salariile dascălilor, dar și tăierile salariale. Primăria este doar intermediar. Nu avem niciun amestec și nu mi se pare normal să fim parte în acest proces. Noi o să spunem acest lucru în instanță. Cadrele didactice trebuie să înțeleagă faptul că nu noi suntem angajatorii, ci Inspectoratul Școlar. Să se judece cu ei. Am înțeles că vor să câștige niște drepturi salariale, sporuri care le-au fost tăiate acum patru ani”, a declarat Gheorghe Stoichițoiu, primarul Comunei Brănești.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: