Profesorii din UCB, atacaţi dur de rectorul Adrian Gorun

Atacuri dure făcute la adresa profesorilor Dorel Chiriţescu, Onisifor Olaru şi Pantelimon Manta de rectorul Universităţii ”Constantin Brâncuși”, Adrian Gorun. După alegerile pentru formarea unui nou Senat, unde echipa susţinută de rectorul Adrian Gorun a fost declarată câştigătoare, acesta i-a acuzat pe mai mulţi profesori universitari fac parte dintr-o reţea ce contribuie la defăimarea instituţiei, că au organizat un puci şi că au pus în pericol Consorţiul Transcarpatica, din care face parte şi UCB.

Rectorul Adrian Gorun a declarat într-o conferinţă de presă că la nivelul universităţii târgujiene s-a constituit o rețea care contribuie la destabilizarea instituției. Reţeaua, care are un interes, are un tătuc ce o finanţează şi este în legătură cu profesorii Onisifor Olaru, Manta Pantelimon, Sorin Purec, Dorel Chiriţescu şi cu un personaj din Prefectura Gorj. ”Vreau să vă spun că reţeaua are un tătuc care finanţează. Acest tătuc este în legătură directă cu ei şi cu un personaj din Prefectura Gorj, care procedează foarte simplu. Cer anonime ca să le dea autenticitate a puterii publice. Folosesc în acelaşi timp sub o formă perfidă un cotidian şi un săptămânal condus de unul dat afară din SRI. Manevraţii se numesc Onisifor Olaru, Dorel Chiriţescu, Sorin Purec în prim plan. În planul secund, ăia care îi incită și pe care se bazează, sunt Gheorghe Popescu, Dan Dobrotă şi Manta Pantelimon. Utilizează unul care a părăsit universitatea, şi anume Cuteanu, care am înţeles că are o firmă şi le oferă joburi în curând, prin Statele Unite”, spune Adrian Gorun. Reacţiile conducerii UCB vin după ce săptămâna trecută profesorul Dorel Chiriţescu a trimis o sesizare la Alianţa pentru o Românie Curată în care sesiza o serie de ilegalități e au loc la alegerile universitare. ”Au invocat acolo că nu pot fi alegeri din moment ce participă și membrii familiei mele la vot. Membri familiilor lor pot participa. Nu au participat toți membri familiei mele. În schimb îi anunț pe Olaru, pe Chirițescu și pe Purec că punctajele pe care le aduc prin cercetarea științifică cei doi pe care îi invoc, la care mă adaug eu, deci Adrian Gorun, Horaţiu Gorun și Hadrian Gorun, pentru fiecare dintre noi reprezintă o surclasare faţă de ei”, afirmă rectorul UCB.

Universitatea  Babeş-Bolyaiseretragedinconsorţiu

Din cauza acțiunilor întreprinse de profesorul Chirițescu consorțiul Transcarpatica este pus în pericol, susţine Adrian Gorun. ”Ieri, domnul Marga m-a sunat și mi-a spus că a citit ce a declarat Chiriţescu şi Vocea UCB în legătură cu implicarea lui în cumpărarea de cretă. Eu habar nu am de asta. Ei trebuie să știe că eu am prorector care se ocupă de partea administrativă, nu rectorul răspunde. Cele mai multe le-a semnat Chirițescu, el a fost în echipă. Urmare acestui aspect, consorțiul este pus în pericol pentru că Babeșul se retrage. M-a anunţat retragerea pe acest aspect”, afirmă Adrian Gorun.

Muncă de cercetare pentru profesori

Profesorii care au uneltit împotriva universității vor fi puși la muncă pentru a repara ce au stricat. ”Vor răspunde, vor fi solicitați să refacă ei consorțiul pentru că au vrut funcţii. Azi Senatul le va da funcții. La toți. Și îi vom evalua pe modul în care exercită aceste funcții”, susține rectorul UCB. Așa că vor trebui să aducă granturi de cercetare și să contribuie la preluarea Stațiunii Pomicole. ”Spre a repara ceea ce au reușit să facă o să le dăm sub coordonarea care au competențe în domeniu. Vor avea ocupații și vor fi plătiți pentru asta, dar vor fi monitorizați în interval de o lună. Olaru Onisifor va primi din partea Senatului sarcina să coordoneze relații internaționale și mobilitățile studențești. Se va ocupa de ceea ce reprezintă monitorizarea activităților de managementul universității Dorel Chirițescu. Se va ocupa de calitate Pantelimon Manta, iar de preluarea Stațiunii și programul de redresare a Stațiunii Sorin Purec. De aducerea de granturi în cercetare se va ocupa și Olaru și Purec și Manta. Trebuie puși la muncă să repare ce au stricat”, susține Adrian Gorun.

CONCEDIU

Nici medicii din Gorj nu au scăpat de ameninţări. Transmit medicilor din Gorj dacă vor acorda concediu medical în următoarele zile acestor personaje voi adresa Parchetului pentru deja ştiu umblă după concedii medicale și au practica aceasta. A mai făcut-o Olaru, s-a îmbolnăvit de nu știu de ce spate și a stat patru luni,dar l-am așteptat și tot l-am schimbat din prorector. Acum nu aștept atât și, așa cum este prevederea legală, vor fi vizitați acasă”, transmite rectorul universității târgujiene.

ÎI VERIFICA LA AVERI

Mai mult decât atât, averile persoanelor care au avut funcții de conducere în UCB vor fi verificate de organele de cercetare.Eu, Adrian Gorun, pun la dispoziția oricărui organ de cercetare penală asupra activității mele. Îi voi pune și pe ei. Voi cere organismelor abilitate verifice averile tuturor persoanelor care au ocupat funcții de conducere, de la șefi de catedră și până la rector în această universitate de când este ea vedem cine este cu afacerile”, mai spune rectorul.

ACUZAŢIE

”Și pentru în acest interval, ăsta în care am tăcut față de presă au venit la mine indicii ferme în legătură cu implicarea lui Dorel Chiriţescu în coruperea licenţei din această vară se poate ajunge la anulare de diplome şi în acelaşi timp la a-şi duce crucea în legătură cu această implicare”, spune Adrian Gorun.

„Suntem după 1989, dacă era înainte de Revoluţie mai credeam. Nu mă tem de absolut nimeni“

Onisifor Olaru

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: