Profesorii gorjeni aşteaptă noul Contract Colectiv de Muncă

Contractele colective de muncă de muncă ale personalului din învăţământul preuniversitar şi superior au expirat în data de 2 noiembrie. Deşi noile contracte colective de muncă au fost semnate deja de către Federaţiile Sindicatele, profesorii nu ştiu ce prevăd acestea. Preşedintele USLI Gorj speră să primească, până la sfârşitul săptămânii, contractul colectiv.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţiile Sindicale au semnat vineri noile contracte colective de muncă pentru personalul din învăţământul preuniversitar şi superior. Constantin Rada, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a fost în week-end la Târgu Jiu pentru a acorda Certificate de absolvire la circa 50 de dascăli care au urmat cursul privind asigurarea internă a calităţii în învăţământ.

În cadrul întâlnirii s-au discutat şi alte probleme din învăţământ, liderul de la nivel naţional dând de înţeles că multe dintre doleanţele profesorilor au fost rezolvate. Cu toate acestea, Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, spune că încă nu cunoaşte care dintre drepturile personalului didactic şi nedidactic au fost prinse în contractul colectiv de muncă. „Aşteptăm să primim contractul colectiv de muncă, iar apoi îl vom face public. Am avut mai multe solicitări, dar nu ştim care dintre ele au fost prinse în contract. Am cerut să se rezolve problema cu sporul de vechime, să transformăm personalul nedidactic în personal auxiliar, precum şi majorarea salariului la tot personalul cu 10% până în anul 2017. Am primit promisiuni că aceste solicitări se vor rezolva, dar nu mă pot pronunţa în acest sens pentru că nu am văzut contractul colectiv de muncă”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

În prima fază, contractul colectiv de muncă va fi valabil doar un an, existând posibilitatea de a fi prelungit până în anul 2017.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: