Târgu Jiu: Autobuze vechi, scaune noi

Pentru că de ani buni încearcă să achiziţioneze noi mijloace de transport şi nu au reuşit nici până acum, autorităţile locale din Târgu Jiu au găsit o modalitate să îmbunătăţească confortul în autobuzele ce deservesc cetăţenii municipiului şi nu numai. Conducerea Transloc a înnoit scaunele din patru autobuze, iar până la finele anului în alte câteva vor fi schimbate. Problema este că noile scaune deja au început să fie vandalizate.

Transloc, societatea care deţine mijloacele de transport din Târgu Jiu, a schimbat recent scaunele la o parte din autobuzele vechi pe care le are în circuit la nivel de municipiu şi localităţile arondate. Circa 530 de lei a plătit societatea firmei din municipiu căreia i-a dat comanda de realizare a acestor scaune, pentru fiecare mijloc de transport în parte. Noile scaune sunt fabricate de o unitate care produce mobilier de bucătărie şi sunt realizate din pal melaminat. Directorul Transloc, Vasile Căilean, spune că până la finele acestui an va schimba scaunele şi la restul autobuzelor aflate în parcul auto şi că nu a fost necesară o suplimentare a bugetului pentru achiziţia noilor scaune, folosindu-se în acest scop sumele alocate pentru revizia autobuzelor. „La toate le vom schimba scaunele, odată ce le băgăm în revizie. Până acum am schimbat scaunele la patru mijloace de transport şi cum intră în revizie le schimb partea de şezuturi la toate, ar mai fi încă 12 autobuze. La troleibuze nu schimbăm scaunele, doar la autobuze pentru că acestea sunt cele mai uzate”, a declarat Vasile Căilean, directorul Transloc.

Iniţiativa este una bună dacă ne gândim că şi aşa autobuzele sunt într-o stare deplorabilă, în unele dintre mijloacele de transport se infiltrează apa de fiecare dată când plouă, să nu mai punem la socoteală faptul că vara este foarte cald, iar iarna se moare de frig.

Numai că noile scaune au fost deja vandalizate în unele autobuze, aşa cum s-a întâmplat în cel care parcurge traseul Dedeman-Artego. „Îi rog să nu le rupă. Cum le păstrează, aşa le au. Am văzut şi eu că au început să desfacă partea de terminal, nu avem decât să le lipim. Am mers pe varianta asta de pal melaminat, că pot să le vandalizeze mai greu”, a precizat directorul Transloc.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: