Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Profesorii primesc în avans banii pe sentinţele judecătoreşti

Dascălii gorjeni şi personalul auxiliar din învăţământ vor primi în avans sumele cuvenite prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, bani care urmau să fie plătiţi în anul 2015. Ministrul Mihnea Costoiu spune că profesorii vor primi banii într-o singură tranşă, până la sfârşitul lunii decembrie.

Cadrele didactice şi personalul auxiliar vor primi câte 25% din datoria care trebuia achitată până în anul 2016. „S-a decis alocarea în avans a sumelor datorate cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, precum şi din învăţământul superior, sume cuvenite ca urmare a hotărârilor judecătoreşti obţinute de către cadrele didactice. Astfel, s-au alocat 1,3 miliarde de lei pentru plata sentinţelor pentru 2014/2015, pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, şi 140 de milioane de lei pentru plata sentinţelor personalului didactic şi personalului auxiliar din universităţi. Ministerul Educaţiei a primit numai la această rectificarea 1.440.000.000 de lei”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu, senator de Gorj. Acesta a mai precizat că profesorii vor primi banii într-o singură tranşă. „Pentru prima oară sentinţele pe care profesorii le aşteptau lună de lună pe parcursul unui an de zile vor fi plătite în avans pentru anul 2015. Toţi vor primi banii la acest sfârşit de an. Este o sumă consistentă ce fi primită de fiecare cadru didactic în parte până la sfârşitul lunii decembrie. Prin aceste alocări, precum şi prin suplimentările pe care le-am primit în acest final de an, bugetul rectificat al educaţiei în anul 2014 a ajuns la 3,7% din PIB în condiţiile în care în anul 2012 bugetul pentru educaţie era undeva la 2,7% din PIB, deci a crescut cu 1% în doi ani de zile”, a menţionat Mihnea Costoiu.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: