Profesorii refuză posturile aflate la zeci de kilometri de Târgu Jiu

Elevii din mediul rural ar putea învăţa muzică de la un profesor de sport. Acest lucru este posibil din cauză că dascălii gorjeni refuză posturile aflate la zeci de kilometri distanţă de oraş şi asta pentru că nu iau pe mere cât dau pe pere, mai exact îşi dau aproape tot salariul pe navetă. Au rămas neocupate 120 de posturi incomplete.

Cele 120 de posturi incomplete au rămas neocupate în Gorj în urma şedinţelor de repartizare ce au avut loc zilele trecute în cele două centre din Târgu Jiu. Dacă o parte dintre ele, cum ar fi cele de Muzică, nu au fost ocupate din lipsă de specialişti, altele au fost refuzate pur şi simplu de către cei care au luat peste 5 la examenul de titularizare pe motiv că nu au transport pentru a ajunge la cursuri. „Posturile nu au fost tentante pentru candidaţi. Majoritatea disciplinelor au avut suficienţi candidaţi, dar fiind în localităţi izolate şi departe de oraşe oamenii n-au fost tentaţi să le ocupe dat fiind faptul că şi naveta este destul de obositoare, greu de făcut şi dacă nu este nici decontată nu au niciun motiv să ocupe aceste posturi. Sperăm ca în perioada 23-28 august când vor avea loc o nouă serie de şedinţe identice cu cele de zilele trecute să se găsească doritori să ocupe aceste posturi”, a spus Cornel Toma, şef compartimentul personal din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (ISJ).

Profesorii au plâns

Pe unii dascăli i-au trecut lacrimile când au văzut că au de ales dintre a rămâne fără loc de muncă sau a face naveta pe banii lor de la zeci de kilometri distanţă. Printre ei se numără şi Daniela Argint din Târgu Jiu. Femeia lucrează de peste 10 ani în sistemul de învăţământ, anul acesta a luat la examen nota 6, 20, medie care a trimis-o la Turceni. Daniela a încercat să vadă dacă există posibilitatea să se transfere şi a mers să discute problema cu cei aflaţi la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „Am fost repartizată la o structură a Colegiului Tehnic Turceni unde pot să ajung numai cu ocazie dar şi aşa trebuie să mai merg încă doi kilometri pe jos pentru că nu e la principală. Mi s-a spus de la Inspectorat că doar în cazul în care intra cineva în concediu maternal  am şansa să ocup un alt post“, a spus Daniela Argint.

Ar putea exista o şansă pentru unii dintre dascălii care au ocupat un post departe de casa lor, detaşare la cerere, asta însă doar dacă vor avea norocul să fie persoane care să intre în concediu de creştere a copilului. Anul acesta în Gorj au fost scoase la concurs circa 500 de posturi dintre care 40 titularizabile.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: