Profesorul bolnav de TBC, declarat apt de un medic din dosarul „Mafia permiselor”

Medicul Rodica Lehner este din nou în centrul atenției. După ce a fost arestată preventiv în dosarul ,,Mafia Permiselor”, pentru că a eliberat mai multe fișe medicale contra cost fără a efectua analize, de această dată a eliberat pe numele profesorului de muzică de la Bumbești-Jiu,  depistat cu TBC, o fișă medicală din care reiese faptul că acesta este apt din punct de vedere medical pentru a le preda elevilor la clasă. Acest lucru a fost depistat de inspectorii școlari care au demarat o anchetă la această instituție de învățământ.

Medicul Rodica Lehner este cea care deține cabinetul de Medicina Muncii, care are contract cu Școala Gimnazială din Bumbești-Jiu. Cadrele medicale de aici își efectuau analizele anuale în cabinetul Rodicăi Lehner. În baza contractului, dascălii își făceau la cabinetul Rodicăi Lehner analize anuale, așa cum a procedat și profesorul de muzică. Pe fișa pe care Rodica Lehner și-a pus parafa, cadrul didactic era apt din punct de vedere medical să predea elevilor, deşi acesta suferea de TBC. Acest lucru a fost depistat de inspectorii școlarii care au demarat o anchetă la unitatea de învățământ. „La domnul profesor am găsit că scrie apt în fișa medicală, iar când am cerut medicului dosarul domnului profesor ni s-a spus ca nu ni-l dă, deoarece sunt date care nu pot fi făcute publice”, a precizat Ion Ișfan, inspector școlar general ISJ Gorj.

Dascălul a aflat că are TBC la un control de rutină

În condițiile în care controlul TBC, la fel ca restul analizelor, nu mai este obligatoriu decât dacă medicul constată ceva suspect, profesorul de muzică a aflat că suferă de TBC în urma unui control de rutină. „Medicul de medicina muncii, în momentul în care constată că există predispoziții pentru o anumită boală, stabilește ce analize ar trebui făcute suplimentar, special pentru cadrele didactice respective”, a precizat Marcel Burghean, directorul adjunct al Școlii Generale Nr.1 din Bumbești-Jiu.

Părinții sunt revoltați și se tem pentru sănătatea copiilor

Deși cadrul didactic este internat acum la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobrița, un elev se pare că a contactat deja boala, iar restul sunt sub tratament preventiv pentru a evita apariția acestei afecțiuni. „Ceea ce mă îngrijorează pe mine este că mi s-a spus ca nu are nimic, dar a contactat virusul. Eu sunt îngrijorat că fetița mea o să fie dopată cu medicamente timp de 6 luni. Trebuie să se ia măsuri cu acest profesor care a infectat toată școala și să nu i se mai dea voie să profeseze. Stăm cu emoții până când vedem rezultatul final”, a precizat unul dintre părinții revoltați.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: