Profesorul care a fotografiat subiectele de examen, cercetat și de ISJ

Profesorul cercetat penal pentru că a fotografiat subiectele de examen a ajuns și în atenția inspectorilor școlari. El este cercetat disciplinar pentru gestul său. Este vorba de un dascăl care predă educație fizică și sport la o școală din Bengești-Ciocadia. A fost singurul incident de la prima probă a Evaluării Naționale. În rest, peste o sută de elevi au absentat, iar alți patru vor da examenul peste două săptămâni, când vor ieși din perioada de izolare la domiciliu.

În total, în județul Gorj, peste 3.000 de elevi au fost înscriși să susțină examenul de Evaluare Națională.

Singurul incident s-a produs la o școală din Târgu Jiu și nu a avut în prim-plan un copil, ci un dascăl care este acum cercetat penal de poliție pentru abuz în serviciu și disciplinar de superiori pentru că a intrat cu telefonul în sala de examen. „Din 3.186 de elevi înscriși, s-au prezentat 3.062, în 85 de centre de examen. Lucrările vor fi trimise într-un alt județ pentru a fi corectate. A fost un singur incident la Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu”. În momentul în care copiii primiseră subiectele, a fotografiat subiectele și le-a trimis pe grupul de whatsapp al școlii. Imediat a șters fotografia respectivă, dar directoarea școlii l-a scos din comisia de examen și a chemat Poliția. Este cercetat penal în clipa de față. ISJ va desfășura o cercetare disciplinară”, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Patru copii din Tismana, Motru, Mătăsari și Roșia de Amaradia vor susține examenul peste două săptămâni pentru că sunt în izolare la domiciliu. „Avem patru cazuri de copii izolați, care vor participa la sesiunea specială. Sunt din Mătăsari, Roșia de Amaradia, Tismana și Motru care, în 29 și 30 iunie, vor putea să susțină această probă pentru că perioada de izolare se va termina atunci”, a mai explicat Dana Constantinescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: