Profesorul universitar Aurelian Ţârcă iese la pensie

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu se va alege cu un post blocat în urma pensionării unui profesor universitar. Cel care îşi va lua rămas bun de la viaţa academică este profesorul universitar Aurelian Ţârcă, ce a predat din anul 1992 în cadrul acestei instituţii de învăţământ superior.

Senatul UCB a luat decizia în şedinţa din 6 noiembrie ca persoanele care împlinesc vârsta de pensionare pe parcursul anului academic 2010-2011 să fie pensionate începând cu prima zi a semestrului următor. În această situaţie se află şi profesorul Aurelian Ţârcă de la Facultatea de Inginerie, care predă studenţilor disciplina electrotehnică. Potrivit decanului acestei facultăţi, Luminiţa Popescu, pensionarea profesorului va atrage blocarea postului respectiv. De asemenea nici nu se are în vedere scoaterea postului la concurs. Conform CV-ului, Aurelian Ţârcă a absolvit Universitatea Tehnică Petroşani şi Universitatea Politehnică Bucureşti, după care a primit diploma de doctor inginer. A publicat o serie de lucrări ştiinţifice şi cărţi. Înainte de a fi profesor la UCB respectivul cadru didactic universitar a predat la Universitatea din Craiova.

Excepţie de la regulă

Deşi personalul didactic poate fi pensionat numai la data încheierii anului universitar  purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mirabela Tufan, a declarat că, pentru motive temeinice, pensionarea personalului didactic se poate face şi în timpul anului universitar, cu aprobarea senatului universitar. De asemenea  cadrele didactice pensionate pot desfăşura activităţi didactice, salarizate prin cumul sau prin plata cu ora, după împlinirea vârstei de pensionare.

Deşi universitatea va avea de pierdut de pe urma acestei pensionări, cei care se vor bucura sunt probabil studenţii, care îl cunosc pe profesorul de Electrotehnica ca fiind destul de exigent la examene.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: