Proful acuzat de hărţuirea unei eleve, scos basma curată

Constantin Stăneci, profesorul de geografie căruia i s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă după ce ar fi jignit o elevă de clasa a X-a, a fost scos basma curată de către colegii de breaslă. Conducerea Liceului Tehnologic Stoina a precizat ieri că profesorul a fost găsit nevinovat de comisia de disciplină care a analizat cazul. Strigător la cer este şi faptul că profesorul nu va fi tras la răspundere nici pentru că a părăsit şcoala cu două ore înainte de finalizarea programului de lucru, de teama anchetei.

Cadrul didactic de 49 de ani de la Stoina, care la sfârşitul lunii octombrie era acuzat de părinţii unei eleve de clasa a X-a că ar fi jignit-o pe fată şi i-ar fi făcut avansuri sexuale pentru că a venit cu blugii tăiaţi la şcoală, rămâne în continuare la catedră. Comisia de disciplină din cadrul liceului a considerat că profesorul este nevinovat. ”Comisia de cercetare disciplinară din cadrul Liceului Tehnologic Stoina a considerat că este nevinovat. Aşa a stabilit comisia. Din comisie fac parte cinci profesori din cadrul unităţii şcolare. Pe parte penală, dosarul probabil merge în continuare”, a spus Ionela Ivancu, directorul Liceului Tehnologic Stoina.

Nici pentru faptul că a plecat nejustificat din şcoală deşi mai avea de susţinut două ore de curs, profesorul nu va avea prea mult de suferit. Conducerea şcolii a anunţat că nu va fi remunerat pentru aceste ore şi atât. ”Pentru faptul că a plecat din şcoală şi nu s-a mai prezentat la următoarele ore nu a fost remunerat pentru orele respective. Aceste ore au fost tăiate şi nu a mai fost plătit pentru orele nelucrate. Comisia a dat verdictul pe 25 noiembrie 2015”, a spus Ionela Ivancu, directorul Liceului Tehnologic din Stoina.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: