Prognoza meteo de Craciun si Revelion

<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a prezentat in cadrul videoconferintei Guvernului cu prefectii principalele caracteristici meteo ale perioadei cuprinse intre 18 si 31 decembrie.

20 - 25 decembrie

"Temperatura incepe sa creasca, nu mai sunt probleme cu zapada, in special judetele din sudul tarii pot sa aiba probleme de polei, pentru ca, practic, precipitatiile din timpul zilei vor fi sub forma de ploaie", a spus directorul ANM, Ion Sandu la Pro TV.

Incalzirea a inceput inca din acest weekend, iar meteorologii spun ca acest poces va continua. Astfel, in 24 decembrie, maximele vor fi cumprinse intre 2 si 12 grade Celsius. Mai mult decat atat, vom avea parte si de ploi care vor porni din nord-vestul tarii si se vor extinde in aproape toata tara. Asadar, nu ar fi rau ca Mosul sa-si lase sania acasa, pentru ca va avea nevoie cu siguranta de o umbrela.

Nici in prima zi de Craciun nu se anunta schimbari majore: vreme calda si in continuare precipitatii care vor topi si ultimele ramasite de zapada. Vor fi 10 grade Celsius in Timisoara si Bucuresti si chiar 12 pe litoral.

Din data de 26 decembrie, insa, meteorologii spun ca incepe sa se mai raceasca. Temperaturile scad destul de mult avand in vedere ca vor aparea din nou ninsorile.

Perioada 26 - 31 decembrie

Vreme se va raci din nou. Nu vom ajunge la temperaturi de -20 de grade Celsius in regiunile montane, insa minimele ar putea ajunge la valoarea de -10 grade Celsius.

De asemenea, va incepe sa ninga din nou, insa, deocamdata, nu exista indicii ca ar putea cadea cantitati mari de precipitatii. Daca prognoza se va modifica, ANM promite ca va emite atentionare in timp util.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: