Programul inaugurării stadionului din Târgu Jiu

Programul inaugurării stadionului din Târgu Jiu a fost conturat deja şi de acesta se ocupă atât o echipă de la Primăria Târgu Jiu, cât şi reprezentanţii clubului Pandurii Târgu Jiu. Evenimentul va include o festivitate de inaugurare care presupune tăierea panglicii inaugurale, dar şi două meciuri, unul amical de old-boys şi altul oficial dintre Pandurii Târgu Jiu şi U Cluj.

Inaugurarea stadionului va avea loc vineri, 25 octombrie, când, începând cu ora 14:00, se va proceda la tăierea panglicii de inaugurare a acestui edificiu, pe esplanada din faţa stadionului, după care în incintă va intra mai întâi un sobor de preoţi, aşa cum se obişnuieşte la intrarea într-o casă nouă.

Meciul de old-boys care va inaugura practic arena de la Târgu Jiu se anunţă a fi cel mai spectaculos eveniment, iar acesta se va desfăşura de la ora 15:00. Accesul în stadion al spectatorilor se va face începând cu ora 14:00 pentru că, fiind vorba de acces controlat electronic, prin turnicheţi, dispozitivele speciale de acces ale stadionului, intrarea nu se mai poate face rapid cum se făcea la vechiul stadion.

Implicat în organizarea evenimentelor este primarul  Marcel Romanescu, care a explicat pe larg desfăşurarea acestora: „De la ora 15:00 va fi programată acea partidă amicală, un meci demonstrativ între o selecţionată a jucătorilor din Naţionala României şi o selecţionată a foştilor fotbalişti de la Pandurii. Ne gândisem la o altă oră, ţinând cont că e totuşi 25 octombrie şi s-ar putea să fie o zi răcoroasă, dar trebuia lăsat un interval de timp între meciul de inaugurare şi partida oficială, perioadă impusă de regulamentele FRF. Meciul de inaugurare între echipele de foşti jucători va dura mai puţin, va fi doar de 30 de minute repriza, pentru că sunt oameni ajunşi la 40 – 50 de ani care nu vor putea să ducă o repriză de 45 de minute. Dar vor fi foarte mulţi fotbalişti pe care nu i-am putut vedea la Târgu Jiu de foarte mult timp, şi din Gorj, cei care au evoluat la Pandurii, dar şi cei care vin de la Bucureşti sau din ţară şi care au evoluat la echipa naţională”.

După acest meci, pe stadion va avea  loc un program special până la începerea jocului oficial dintre Pandurii şi U Cluj.

În ceea ce priveşte principalul eveniment al inaugurării, jocul de old-boys, nici Marin Condescu nu a oferit mai multe amănunte, precizând că echipa de la primărie se va ocupa de eveniment: „În deschiderea meciului oficial va juca o selecţionată naţională, al cărei antrenor este Adrian Ilie, echipă alcătuită din foşti internaţionali, jucători din România care vor juca cu foştii jucători de la Pandurii. De toată pregătirea acestui eveniment de inaugurare a stadionului şi de organizarea lui se ocupă domnul primar Marcel Romanescu şi echipa sa de la primărie, iar clubul  Pandurii se ocupă de organizarea meciului oficial şi de siguranţa spectatorilor”.

Meciul oficial Pandurii – U Cluj va începe la ora 18:00, fiind transmis în direct de către  televiziunile centrale de sport.

Vizualizări: 2,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: