Condescu: Clubul Pandurii este în siguranţă

Preşedintele Adunării Creditorilor de la clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, dă asigurări că echipa Pandurii este salvată de grijile insolvenţei în acest moment. Fostul preşedinte al clubului gorjean le cere membrilor asociaţi să se decidă ce vor face, vor continua să rămână alături de Pandurii sau se vor retrage din asociere.

Marin Condescu a declarat că echipa Pandurii Târgu Jiu ”este în siguranță” şi lucrurile la  club merg într-o direcţie bună. „Clubul Pandurii este salvat în momentul de faţă, lucrurile merg în direcţia cea  bună. Sperăm să facem şi o echipă competitivă completând posturile care mai sunt deficitare. Din punct de vedere al siguranţei pentru perioada de insolvenţă, clubul, odată cu decizia care s-a dat la Craiova, clubul Pandurii este în siguranţă. Pot fi liniştiţi şi cei care sunt la masa credală, finanţele, jucătorii sau chirografarii şi se poate continua şi activitatea echipei”, a spus Condescu la Radio Infinit, bazându-se pe decizia Curții de Apel Craiova.

„Sumele câştigate în instanţă asigură procesul de insolvenţă fără nici un fel de problemă. Dacă decidem ca pe viitor să redevină Pandurii ceea ce  a fost până în 2013 va fi nevoie de mai mult. Aşa cred că se şi doreşte la o investiţie de peste 30 de milioane de euro cât a costat stadionul. Trebuie să avem o echipă care să facă faţă la cerinţele din Liga 1, cu tot ceea ce înseamnă centrul de copii şi juniori”, a mai spus fostul președinte al clubului.

Fostul președinte spune că acționarii trebuie să se decidă, în perioada următoare, dacă mai finanţează sau nu la echipa de fotbal: „Mai rămâne ca pe viitor membrii asociaţi să se hotărască ce vor să facă, dacă în continuare rămân membri activi, sau pasivi, pentru că nu au vrut nici să dea voie la alţi potenţiali investitori să vină şi să susţină echipa. Dânşii vor decide ce vor să facă. Nici nu trebuie să revină, dacă ceva din legislaţie îi împiedică sau structurile dânşilor organizatorice nu mai vor să finanţeze clubul, nu trebuie să facă decât un singur lucru, să se decidă dacă se retrag sau merg în continuare alături de Pandurii. Eu cred că Primăria Târgu Jiu, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au interes să fie activitate sportivă în stadion”.

Decizia executorie a Curţii de Apel Craiova obligă membrii asociaţi să achite 3,2 milioane de euro către clubul Pandurii,  sumele constituind angajamente de plată neonorate din perioada 2014 – 2017.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: