CSM Târgu Jiu nu poate folosi handbalistele din Ucraina

Echipa de handbal a CSM Târgu Jiu nu poate beneficia de serviciile a două dintre cele mai bune jucătoare, două eleve ale LPS Târgu Jiu care vin din Ucraina, şi care au fost oprite de Federaţia Română de Handbal să mai joace în campionat. O neînţelegere între  federaţia  din Ucraina şi cea din România a făcut ca 24de handbaliste din Ucraina să fie suspendate  provizoriu şi să  nu mai poată juca în România.

Iryna Zinatullina şi Oleksandra Znolobovy sunt cele două handbaliste din lotul echipei CSM Târgu Jiu care nu pot evolua momentan din cauza  unui diferend dintre federaţiile celor două ţări. Cele două jucătoare au făcut pregătirea cu lotul condus de  Liviu Andrieş şi au evoluat chiar foarte bine  în primele meciuri din campionat, dar nu au mai putut juca la meciul cu Activ Ploieşti. Absenţa  lot  s-a  simţit pe teren iar acum, cei de  la CSM îşi doresc să le plătească transferurile şi să le ia definitiv în lot, ele fiind  doar împrumutate de la clubul Marta Baia Mare. „Noi le-am  împrumutat pe cele două fete din Ucraina, nu sunt  jucătoarele noastre, pot juca aici doar până în vară. Eu aş vrea  să speculez  acest aspect  şi dacă putem să  plătim pentru ele şi să devină jucătoarele noastre astfel ar fi extraordinar. O să vedem  exact despre ce sume este vorba şi dacă se poate  acest lucru. Ar fi extraordinar să reuşim pentru că sunt două fete tinere şi sunt eleve în Târgu Jiu şi îşi doresc  să îşi termine studiile aici,  se simt foarte bine  aici şi ne-ar  ajuta enorm. Şi noi le-am putea  ajuta  la rândul nostru”, a spus expertul sportiv al secţiei de  handbal Dan Ilieş care şi-ar dori să le transfere definitiv pe  Iryna Zinatullina şi Oleksandra Znolobovy. 

Şi antrenorul Liviu Andrieş  recunoaşte că i-au lipsit cele două jucătoare din Ucraina care deveniseră componente de bază în lot: „Cele două  fete ne-au lipsit foarte mult dar în acest moment nu se ştie nimic, care este situaţia lor. La nivel naţional sunt în jur de 24 de fete în această situaţie şi nu se ştie, vom vedea pe parcurs, dar sperăm că vom reuşi să le luăm definitiv, pentru că, împreună  cu alte  câteva fete care  sunt de perspectivă vom putea să facem în anii următori un nucleu de bază pentru echipă. Eu sper că în scurt  timp  să revină şi cele două jucătoare, pentru că avem nevoie de ele, şi să reuşim rezultatele pe care ni le-am propus”.

Deocamdată jucătoarele din Ucraina ale  CSM Târgu Jiu, Iryna Zinatullina şi Oleksandra Znolobovy, se pregătesc în continuare cu lotul dar nu pot evolua în meciurile oficiale.  Conform Pro  Sport un transfer internaţional la o echipă de handbal s-ar situa undeva  la 3000 de  euro.

Cotidianul central mai informează că Federația Română de Handbal a suspendat provizoriu 24 de sportivi care au trecut sau mai sunt și azi la CS Marta Baia Mare, în urma unei sesizări făcute de Federația din Ucraina către Federația Europeană de Handbal. Lista ar putea fi extinsă însă în aceste zile asupra tuturor sportivilor care au fost legitimați la clubul de juniori în trecut și au rădăcini în Ucraina.

Vizualizări: 482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: