Programul „Rabla“, un eşec în Gorj

Planul Programului „Rabla“ din acest an nu va putea fi realizat din cauza că gorjenii nu sunt interesaţi să-şi schimbe maşinile vechi. La nivel naţional au fost alocaţi bani pentru înlocuirea a 60.000 de rable însă directorul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, speră că vor fi încasate jumătate din fondurile puse la bătaie.

De la începutul anului şi până în prezent doar 567 de cetăţeni din Gorj şi-au cumpărat autoturisme noi prin intermediul Programului „Rabla“. A treia etapă a început pe 1 octombrie însă până acum au fost achiziţionate doar 61 de maşini noi. „Deşi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a oferit foarte multe facilităţi pentru posesorii autoturismelor vechi se observă că aceştia nu sunt interesaţi de a-şi achiziţiona altele noi. Prima de casare este de 3.800 lei, pot fi casate autoturismele care au peste 10 ani. Gorjenii pot să beneficieze de acest program chiar dacă nu sunt proprietarii autoturismului vechi decât de câteva zile“, a spus Fometescu.

Directorul APM explică eşecul acestei etape prin criza financiară. „Una dintre cauzele pentru care oamenii nu-şi mai cumpără maşini o reprezintă criza financiară din acest an şi condiţiile foarte dure impuse de bănci. Nu sunt şanse să se acopere numărul de 60.000 de unităţi pentru care sunt bani. Ne-am bucura dacă vor fi încasate chiar jumătate dintre autoturismele vechi pentru care s-au alocat fonduri”, a încheiat Gheorghe Fometescu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: