Programul „Școala Discovery“, apreciat de elevi

Cei peste 350 de elevi incluși în proiectul Școala Discovery, care se derulează în acest moment la o singură unitate de învățământ din județul Gorj, respectiv la  Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, sunt încântați de lecțiile prezentate în program. Unii dintre elevi spun că aceste lecții le stârnesc curiozitatea, fiind o experiență cu totul diferită față de cea de la clasă și doresc ca acest program să continue. Difuzarea lecțiilor au început din 16 ianuarie și se vor finaliza în luna martie a acestui an.

Activitățile cuprinse în proiect, derulate pe canalul Discovery sau pe Internet se realizează cu costuri zero. ”În școala noastră folosim laboratorul de informatică, laptopul sau videoproiectorul. Activitățile au aspectul general al unui reportaj în care sunt prezentate forme practice ușor de realizat și foarte atractive”. La finalul fiecărei activități sunt aplicate elevilor teste de evaluare, care pot fi particularizate de profesorul clasei din aria ”Științe”. ”Avantajele acestei activități constau în faptul că tematica aplicată este prezentată demonstrativ și în timp util, un experiment care ar solicita un anumit timp în laborator în cadrul acestui program este prezentat în câteva minute. Activitatea se derulează începând cu 16 ianuarie și platforma este deschisă până în luna martie inclusiv, iar feed-backul este realizat prin chestionarele pe care le vom aplica profesorilor, părinților și elevilor”, spune Valeria Vâlceanu, directoarea instituției.

Lecțiile de matematică, apreciate de elevi

”După prima săptămână în care a fost implementat programul Școala Discovery în Târgu Jiu copiii sunt foarte încântați pentru că o văd ca o nouă provocare, o activitate diferită decât cea de la clasă”, mai afirmă Valeria Vâlceanu. Oana, elevă în clasa a VIII-a la această unitate de învățământ, spune că lecțiile sunt foarte interesante. Chiar și cele de matematică, ce par uneori seci, au devenit foarte atractive. ”A fost diferit față de lecția de la clasă. Mi-a plăcut atât lecția, cât și testele de pe urmă pentru că au cuprins întrebări exact din ce am urmărit”, afirmă Oana. Luiza a fost de asemenea încântată de o lecție de matematică. ”Ne-au fost prezentate lucruri practice, care ne pot fi folositoare în viața de zi cu zi”, menționează Luiza. Unii dintre elevi spun că urmăresc emisiuni difuzate pe programul Discovery și împreună cu părinții. În funcție de aprecierile de elevilor, părinților și profesorilor asupra acestui program, se va lua decizia dacă după luna martie acesta va fi prelungit sau oprit. La nivel național au fost selectate 100 de școli în care va fi monitorizat impactul acestui proiect.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: