Proiect de 16 milioane de euro la Bumbeşti Jiu

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu are planuri mari anul acesta pentru cetăţenii săi, planuri care s-au concretizat deja într-un proiect pentru refacerea sistemului de apă şi canalizare a oraşului pe care îl gospodăreşte. Proiectul costă nici mai mult nici mai puţin de 16 milioane de euro.

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, vrea ca anul 2010 să fie unul prosper pentru cetăţenii oraşului motiv pentru care acesta o să investească cei 16 milioane de euro primiţi prin accesarea de fonduri europene într-un nou sistem de alimentare cu apă şi un nou sistem de canalizare. „Este vorba de un proiect pe fonduri europene care a demarat deja, este o cofinanţare la care noi, autoritatea publică locală, venim cu 2% din valoarea proiectului şi acest proiect vizează reabilitarea reţelelor existente şi extinderea în satele aparţinătoare”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Chiar dacă la nivel central, guvernul anunţă că şi anul 2010 este un an de criză economică, se pare că edilul din Bumbeşti nu ţine cont de aceste previziuni şi a demarat deja costisitorul proiect care are ca termen de finalizare anul 2012. „Toate cele trei pachete din proiectul respectiv sunt licitate, urmează începerea lucrărilor care vor fi gata în 11 luni pentru staţia de tratare a apei potabile şi 24 de luni pentru reţelele de canalizare şi alimentare cu apă”, a precizat Constantin Bobaru.

Firmele care au câştigat licitaţia, necunoscute

Firmele care au câştigat licitaţia rămân însă un mister pentru primarul din Bumbeşti care spune că de acest lucru s-a ocupat societatea contractantă, Aparegio Gorj. „Nu am idee care sunt firmele sau de unde sunt, ştiu că sunt trei firme care au câştigat licitaţia însă de acest lucru se ocupă societatea contractantă, Aparegio”, a declarat Constantin Bobaru. Primarul oraşului Bumbeşti Jiu declară că aceste investiţii erau absolut necesare pentru că reţelele existente au o vechime cuprinsă între 30 şi 70 de ani. „Era nevoie de aceste investiţii, reţelele existente au o vechime între 30 şi 70 de ani şi apoi trebuia să introducem apă potabilă şi în satele Tetila, Curtişoara, Lăzăreşti şi fostul sat Bumbeşti”, a precizat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: