Proiect de 8 milioane de euro la Târgu Jiu

Opt milioane de euro pentru fluidizarea traficului în Târgu Jiu. Este un proiect finalizat de municipalitate pentru care se speră obţinerea finanţării până la sfârşitul acestui an. În cadrul acestuia, autorităţile anunţă că vor înfiinţa şi un centru infotrafic.

Documentaţia pentru acest proiect este gata, anunţă primarul Marcel Romanescu: „Este un proiect pe care îl avem în plan: creşterea fluidităţii rutiere, realizarea unui dispecerat informatic integrat. Aici vorbim despre monitorizarea traficului, cu semaforizare, treceri de pietoni, în care se asigură prioritate transportului în comun şi maşinilor poliţiei, pompierilor. Toate semafoarele din municipiul Târgu Jiu, pe acea monitorizare care se va face într-o clădire, toate vor funcţiona în funcţie de nivelul traficului”.

Autorităţile speră să obţină finanţarea până la sfârşitul acestui an. „Este un proiect de opt milioane de euro. Documentele sunt finalizate. Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să semnăm acest proiect pentru centrul infotrafic şi tot ce înseamnă corelarea sistemelor de pe transportul în comun din Târgu Jiu”, a mai explicat Romanescu.

În paralel, primarul a reamintit şi de un alt proiect, tot pe fonduri europene, care îşi propune să schimbe reţelele de transport în comun din Târgu Jiu. 21 de milioane de euro este valoarea proiectului. Acesta presupune şi dotarea cu 15 noi mijloace de transport, dintre care nouă vor avea autonomie deplină.

Vizualizări: 2,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: