Scandal pe maşina de gunoi. „Fac plângere penală”

Un nou scandal s-a iscat între primarul şi viceprimarul municipiului Motru, cearta pornind de această dată de la maşinile de gunoi. După ce primarul Gigel Jianu a insinuat că Morega şi-a atribuit cauciucurile noi de pe o semiremorcă compactoare cumpărată cu bani europeni, acesta din urmă a venit cu clarificări. Morega spune că nu a furat nimic şi promite că va face plângere penală pe numele primarului.

Scandalul a pornit de la anunţul primarului Gigel Jianu, referitor la punerea în funcţiune, din această lună, a uneia din cele două semiremorci compactoare pentru transport deşeuri menajere, utilaje achiziţionate pe fonduri europene în anul 2008 şi care nu au funcţionat niciodată. Edilul spunea că pentru punerea în funcţiune şi a celeilalte semiremorci ar fi nevoie ca viceprimarul Cosmin Morega „să aducă înapoi cele 8 cauciucuri noi, înlocuite cu nişte cauciucuri uzate şi cele două roţi de rezervă cu tot cu jante”.

Morega spune însă că acele anvelope au făcut obiectul unui schimb. A explicat că unitatea a dat cauciucurile la schimb cu nişte anvelope pretabile pentru maşina de gunoi. A mai spus că la semiremorcă a pus unele uzate pentru a putea fi mutată dintr-o parte în alta. „Cu acele cauciucuri s-a făcut un schimb. Aveau cel puţin 3-4 ani de când erau parcate acolo. La timpul respectiv, Direcţia Publică avea probleme financiare, nu aveam 25.000 lei să achiziţionăm anvelopele necesare pentru o maşină de transportat gunoi din cadrul unităţii. Şi toţi se uitau în sus, cum să rezolvăm. Şi atunci am spus să găsim o variantă, să găsim pe cineva să le dăm pe acestea şi să ne dea la schimb altele de dimensiuni pentru maşinile noastre. Toată lumea a fost de acord. S-a făcut un schimb de cauciucuri. Am impresia că a fost trecut schimbul în registru, nu le-a furat cineva peste noapte. Nu desfaci 70 de şuruburi într-o secundă”, a declarat Cosmin Morega.

Viceprimarul din Motru spune că va face plângere penală pe numele primarului din Motru. „N-am furat nimic. Voi face plângere penală împotriva lui, să demonstreze el că tot ce a spus e adevărat. Este un om mărunt care încearcă pe toate căile să creeze tot timpul scandal, ceartă. Dacă are el dovezile astea, să le aducă. Dar angajaţii de la Direcţia Publică, fie că-i şoferul, că e şeful de coloană sau parc auto, ştiu că acele anvelope au fost înlocuite cu altele pe care le-am pus pe maşina de gunoi. Îi voi face plângere penală primarului şi pentru asta şi pentru acuzele aduse în şedinţa Consiliului Local. Spunea că am furat, că am băgat mâna în bugetul local. Eu nu sunt ordonator principal de credite”, a mai spus Cosmin Morega.

Viceprimarul susţine că până de curând nu s-au putut transporta deşeurile cu semiremorcile de mare tonaj deoarece la depozitul ecologic nu exista o rampă de descărcare pentru utilaje aşa de grele. Morega spune că o astfel de maşină ajunge la peste 50 de tone şi că nici nu poate circula pe drumurile din judeţ tocmai din cauza gabaritului.

Vizualizări: 2,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: