Proiect: Patru noi terenuri de fotbal în Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu doreşte să înfiinţeze şi o secţie de fotbal, la nivel juvenil, dar pentru a pregăti mai multe grupe de copii va avea nevoie de terenuri de fotbal. Primăria Târgu Jiu vrea să amenajeze, pentru copii care vor să joace fotbal, încă patru terenuri de fotbal în Târgu Jiu.

Cele patru terenuri ar urma să fie amenajate în zona Narciselor şi ar urma să fie folosite de noua academie de fotbal a CSM Târgu Jiu, care se va înfiinţa anul viitor. Oficialii clubului vor să aibă la dispoziţie trei terenuri pentru antrenamentele grupelor de copii şi un teren omologabil pentru jocurile oficiale ale juniorilor. Pentru început CSM doreşte  să înfiinţeze șapte grupe de copii şi juniori, grupe de vârsta între 7 și 14 ani.

În acest sens Primăria Târgu Jiu pregăteşte un proiect pentru amenajarea a patru terenuri de fotbal, trei de antrenament și unul mare, în zona Narciselor. Toate vor fi folosite strict de CSM Târgu Jiu pentru grupele de copii care vor funcţiona de anul viitor.

Proiectul vine în sprijinul ideii de a înfiinţa la CSM Târgu Jiu o academie de juniori pentru a crea condițiile optime pentru copiii din municipiul Târgu Jiu să practice fotbalul pe terenuri cu iarbă, nu pe terenuri de bitum sau iarbă sintetică, aşa cum se întâmplă în prezent. Pe termen lung se doreşte ca această academie să devină o pepinieră pentru fotbalul național și chiar internațional, aşa cum era la un moment dat Centrul de Copii şi Juniori de la Pandurii.După inaugurarea acestuia, Pandurii avea la acel moment cel mai modern şi mai bine amenajat Centru de Juniori din ţară, acesta fiind la standarde europene.


Cu finanţare de la UEFA, cei de la Pandurii au reuşit să amenajeze o clădire cu mai multe vestiare, sală de sport şi de refacere, precum şi 20 de camere pentru cazarea jucătorilor, o parte din bani fiind investiţi în cele două terenuri de antrenament, aflate în apropierea centrului, şi în microbuzul achiziţionat pentru transportul grupelor de copii.  

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: