PROIECT: Solarii încălzite cu abur de la termocentrala Turceni

Complexul Energetic Turceni are în plan aprobarea unei investiţii astfel încât să iese în avantaj şi locuitorii oraşului Turceni. Este vorba de reabilitarea conductei de agent termic secundar care trece pe terenurile oamenilor din oraş. Potrivit viceprimarului din Turceni, Dumitru Gâlceavă, oamenii şi-au manifestat intenţia de a-şi construi solarii pe aceste terenuri, astfel încât să beneficieze de căldură de la CE Turceni în schimbul unor sume modice.

Ideea de a construi solarii a fost a primarului Ion Iordache, acesta purtând tot felul de discuţii cu reprezentanţii Complexului Energetic Turceni pentru a grăbi reabilitarea conductei. În felul acesta, oamenii care au terenuri în zona respectivă vor putea beneficia de căldură şi ar putea pune pe picioare afaceri profitabile. „CE Turceni trebuie să facă un proiect şi să schimbe această conductă care este foarte veche. Pe traseul conductei sunt terenurile oamenilor şi atât primarul cât şi ei s-au gândit că pot pune pe picioare afaceri cu solarii. Fiind vorba de agent termic secundar, a rămas că cei de la complex vor negocia o sumă modică cu oamenii. Trebuie mai întâi ca investiţia să fie aprobată în AGA”, a declarat Dumitru Gâlceavă, viceprimarul din Turceni.

CE Turceni este de acord

Conducerea Complexului Energetic Turceni are în plan realizarea acestei investiţii, cel puţin asta spune directorul general al complexului, Octavian Graure. „Primarul mi-a adus la cunoştinţă despre aceste sere pe care le vor ei acolo pe terenuri. Sigur că pe noi nu ne încurcă cu nimic, din contră este foarte bine că se pot folosi de căldura de la noi. Rămâne să vedem când este momentul prielnic să aprobăm această investiţie”, a declarat Octavian Graure, directorul CE Turceni.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: