Proiectele manageriale prezentate la Bucureşti de oamenii partidelor

Ieri, de fapt, aseară, candidaţii care aspiră la şefia Finanţelor Publice s-au întrecut în faţa comisiei de examinare, la fel procedându-se şi la Direcţia Sanitar Veterinară, unde Ion Iliuţă a obţinut o amânare a concursului. Azi intră în febra verificărilor Direcţia Muncii, Garda Financiară, Vama, Autoritatea de Sănătate Publică şi cine le mai ştie şirul, că doar primenirea cu şefi noi se face cam peste tot...
 Mehedinţeanul Ion Cupă are toate şansele să fie noul şef al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj în urma prezentării proiectului managerial la Bucureşti. Acesta a rămas fără contracandidat după ce Dumitru Pârvulescu, actual director la Administraţia Contribuabililor Mijlocii, a decis pe ultima sută de metri să nu mai participe la concurs. Pârvulescu spune că nu avea sprijinul politic necesar pentru a accede într-o asemenea funcţie şi din această cauză a decis să se retragă la timp. "Nu mi s-a spus NU, dar nu mi s-a spus nici DA, aşa că am preferat să rămân acasă, să ocup în continuare funcţia în care mă aflu prin concurs, deşi, v-am mai spus, aveam un proiect managerial foarte bun", afirmă şeful de la Administraţia Contribuabililor Mijlocii. 
 Posibilul viitor şef de la Finanţe, Ion Cupă este susţinut, în schimb, de PDL Gorj, postul revenind democrat-liberalilor atât la împărţirea pe ministere a funcţiilor, cât şi în baza protocolului cu PSD şi nerecunoscut de social-democraţi. Pentru cele două posturi de adjuncţi au candidat câte trei persoane, printre aceştia numărându-se şi directorul de până acum al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, Gheorghe Paraschivu, dar şi un alt mehedinţean, Dumitru Modoran, şef al administraţiei fiscale din Baia de Aramă. Candidaţii respectivi au trebuit să îşi prezinte proiectele manageriale seara trecută, rezultatele oficiale urmând să fie făcute publice în următoarele zile. 

 Zi cu emoţii şi pentru alţii

 Şefia de la Direcţia Vamală Târgu Jiu este şi ea scoasă azi la concurs, precum şi Garda Financiară, la ultima instituţia şansele de cîştig fiind acordate democrat-liberalului Ion Pupăzan. Un alt membru PDL, Gabriela Liao, este cotată cu şanse pentru a deveni şefa Vămii din oraş, după ce, săptămâna trecută aceasta şi-a încercat şansele la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj. Când a avut Liao timp să întocmească proiecte manageriale şi pentru OPC şi pentru Vamă nici măcar colegii ei avocaţi nu ştiu, faptul că este membru PDL demonstrând că nu i-a fost de folos, cel puţin în cazul candidaturii la OPC.
 Tot azi ar urma să fie reluate prezentările de proiecte şi la Direcţia Muncii, acolo unde concursul a fost blocat săptămâna trecută după ce secretarul de stat din Ministerul Muncii din partea PDL s-a retras din comisia de examinare. Vasile Picioruş speră într-o reconfirmare pe un post în care s-a comportat fără probleme în ultimii ani, prin emoţii urmând să treacă, joi, e drept, şi Gheorghe Fometescu, la Agenţia de Protecţie a Mediului Gorj.

 Popeangă sare la Fometescu de la Mediu?

 La adresa lui Fometescu, dar şi a altor şefi rămaşi în scaune de ani buni, a avut ieri o ieşire publică deputatul Vasile Popeangă, care a precizat că parlamentarii nu au niciun rol în privinţa celor pe care partidele îi lasă acum să candideze. Deputatul nu a ezitat însă să rostească nişte vorbe pe care fiecare le-a interpretat cum a dorit, Fometescu fiind convins că Popeangă nu i-a reproşat nimic. "Numirile sunt politice. Da, sunt oameni ai PSD! Să nu-şi închipuie că dacă se întâmplă ceva peste un an la acele instituţii să ştie că posturile sunt ale PSD. Directorul Fometescu e pe viaţă pentru că, zic unii, are realizări deosebite. Mai sunt şi unii care au reparat construcţii şi probabil trebuie menţinuţi şi ei tot pe viaţă. Nu l-am văzut pe Fometescu niciodată membru PSD. Poate a pus afişe pe duzii, brazii sau ceilalţi pomi fructiferi pe care i-a tot plantat", a declarat ieri Popeangă pe un ton care numai a susţinere pentru Fometescu nu semăna, şeful APM Gorj fiind convins însă că lucrurile exact aşa stau. De altfel, Fometescu a mai fost în 2005 în postura de a fi schimbat de la Protecţia Mediului, s-a lăsat detaşat în Baia Mare, dar a revenit pe funcţie şi acolo este şi acum şi, cu siguranţă şi luna viitoare.
 
 Care pe care

 De asemenea, azi sunt scoase la concurs posturile de conducere din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Gorj. Actualul director interimar Marius Boeriu candidează de unul singur, el având toate şansele să fie reconfirmat în funcţie, mai ales că a fost numit în postul respectiv înainte de Paşte, când a beneficiat de susţinerea directă a deputatului Victor Ponta. Ponta l-a instalat atunci şi pe Daniel Titu Bondoc în fruntea Casei de Sănătate Gorj, care rămâne însă în funcţie, el neprimind vreo decizie de schimbare din postul pe care l-a ocupat prin concurs. Funcţia era revendicată de PDL, dar, dacă la început democrat-liberalii au făcut tărăboi că li s-a luat ceea ce doar ipotetic era al lor, acum nimeni nu mai aminteşte de acest episod, ambele filiale pregătindu-se zilele acestea de o altă numărătoare, cea care vizează cine şi pe unde câştigă în faţa partenerului de guvernare...


Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: