Proiectul SOS Oltenia, apărat de politicieni printr-o asociaţie

Proiectul SOS Oltenia pare să fi produs valuri printre grupurile din partidele politice. Unii sprijină acest proiect, iar alţii nici nu au fost invitaţi, deşi sunt persoane importante în Gorj. Mai sunt şi alţi politicieni care şi-au schimbat părerea peste noapte despre simpozionul de promovare a acestei acţiuni, ce va avea loc vineri, 2 martie. Gazda este Prefectura Gorj, iar „vecinul“ de clădire Ion Călinoiu crede că va fi un eşec.

Pare că proiectul a fost demarat cu stângul, este concluzia trasă de senatorul Toni Greblă. Acesta a fost deranjat de declaraţia preşedintelui Ion Călinoiu, care a spus că este un proiect sortit eşecului. Mai departe, parlamentarul de Gorj Severus Militaru spune că nu a primit încă invitaţie, dar nu crede că nu va primi până la urmă. Nici liderul liberalilor Dian Popescu nu a fost invitat. Senatorul Ion Ruşeţ, până nu demult neinteresat de proiectul sindicatelor, pare să-şi fi schimbat părerea.

Proiectul, politizat înainte de înfăptuire

Chiar dacă nu s-a dorit ca acesta să fie un eveniment politizat, proiectul a fost apucat de toate părţile. SOS Oltenia este un proiect gândit de sindicatele din minerit şi energie după ce au realizat un studiu din care a reieşit că Gorjul nu are de nici unele, în afară de companiile minere. Startul declaraţiilor a fost dat de liderul Marin Condescu, imediat fiind susţinut de prefectul Liviu Andrei. În prima conferinţă a USL pe 2012, senatorul Toni Greblă a venit şi a vorbit minute întregi despre proiectul ca va salva Gorjul.

Greblă a declarat ieri că nu se doreşte ca acest proiect să fie atribuit vreunui politician, motiv pentru care va fi gestionat de o asociaţie din care vor face parte personalităţile Gorjului.

„Eu am discutat cu sindicatele şi cu patronatele din industria minieră şi convenisem o întâlnire de lucru pentru a fi o asociaţie formată din toţi oamenii reprezentativi ai acestui judeţ, organizaţie care să nu aibă caracter politic şi care să promoveze oportunităţi de dezvoltare“, a declarat Greblă. Una peste alta, a recunoscut că la întâlnirea de mâine, va fi doar parada parlamentarilor, şefilor de partide, etc. „Un simpozion înseamnă o chestiune de festivism şi neurmată de nimic concret astfel că nu-mi dau seama cine i-a dat numele de simpozion. Mai degrabă am constitui o asociaţie care să fie pragmatică“, a continuat acesta la Radio Infinit.

Greblă a fost deranjat şi de faptul că lumea a înţeles că invitaţiile au fost lansate de Prefectura Gorj.

Curioşi, dar neinvitaţi

Foştii colegi ai prefectului Liviu Andrei trebuie să ştie că nu este el vinovat de faptul că nu au fost invitaţi, judecând după ce spune Greblă. Spre exemplu, deputatul PDL, Severus Militaru, a declarat ieri că nu primise încă nicio invitaţie, dar dacă va primi va participa la dezbatere mai mult de curiozitate. ”Până la momentul acesta nu am primit nicio invitaţie. Am aflat din presă că este organizat pe 2 Martie. Dacă o să primesc invitaţie o să particip să văd despre ce este vorba”, a declarat deputatul Severus Militaru. Parlamentarul crede că era mult mai bine dacă se discuta înainte despre acest proiect în sensul că parlamentarii din Gorj să fi fost primii cărora să le fi explicat cum este gândit acest proiect. ”Era foarte bine dacă se discuta despre acest proiect, să ne explice ce şi cum gândesc ei. Vom vedea însă ce pun la cale”, a declarat Severus Militaru.

Senatorul PDL Ion Ruşeţ şi-a schimbat însă părerea. De la „Nu comentez acţiunea sindicatelor“ până la promovarea acesteia este ceva.

Liderul liberalilor nu a fost invitat, dar crede că această acţiune nu ar trebui politizată. „Poate nici nu voi fi invitat, nu am primit încă invitaţia. Dacă aceste simpozioane au loc cu ocazia alegerilor, cu scop politic nu aduc nici un avantaj“.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: