Promovarea Băleştiului atrage noi investiții la stadion

Promovarea echipei de fotbal Internațional Bălești în Liga a III-a a dat peste cap planurile administrației locale care a modernizat baza sportivă pentru competiții de la liga a IV-a. Acum trebuie făcute noi investiții, în liga superioară fiind alte cerințe. Primarul Mădălin Ungureanu spune că va face lucrările care se impun.

Stadionul din Bălești a fost modernizat, lucrările fiind încheiate recent. Administrația locală a alocat fondurile necesare pentru înlocuirea tribunelor, a semănat un nou gazon, a refăcut vestiarele, a forat un nou puț, a înființat un teren sintetic multifuncțional, dar acum trebuie să facă noi investiții. Pentru că echipa locală de fotbal a promovat în liga a III-a, și cerințele sunt altele. Primarul Mădălin Ungureanu spune că va face tot ce este nevoie pentru ca Internaţional Băleşti să nu aibă probleme în disputarea meciurilor pe teren propriu. „Am terminat lucrările la stadion, dar vreau să vorbesc cu cineva care face parte din comisia de omologare a terenurilor privind includerea lor în liga a III-a. Am înțeles că trebuie să mai adaptăm ceva. Când am început, am modernizat stadionul pentru liga a IV-a. Acum a apărut surpriza. Am înțeles că cel puțin la tribune trebuie să avem scaune din plastic, acum sunt bănci. N-ar fi problemă, că le-am adapta pe bănci, cu holșuruburi. Am înțeles că trebuie făcut un gard care să delimiteze vestiarul, să nu poată intra nimeni. Investiția nu ar fi mare lucru, dar trebuie să vorbesc cu cineva, să știu exact”, a explicat primarul Mădălin Ungureanu.

Acum, vestiarele sunt în vecinătatea stadionului, însă nu există un gard împrejmuitor. Autoritățile locale din Bălești au explicat că nu au purtat discuții cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu pentru o eventuală asociere. „Nu am discutat. Din ce mi s-a spus, putem discuta pe la sfârșitul lunii iulie. Între timp căutăm sponsori, să susținem echipa. Ar fi cineva interesat, un afacerist din Gorj, dar nu am avut o discuție față-n față. Discuția a fost cu antrenorul”, a precizat primarul din Bălești.

După ce Pandurii Târgu Jiu a retrogradat în liga a II-a, autoritățile locale au anunțat că iau în calcul înfiinţarea unui nou club, care să pornească din Liga a III-a. Internațional Bălești era luată în vizor, având șanse de promovare, lucru care s-a și întâmplat, iar una din variante era schimbarea denumirii echipei în Pandurii Internațional. 

Galerie foto





Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: