Proprietarii transformă parcarea de la Rodna în spaţiu comercial

Peste 150 mp din parcarea Rodna a fost restituită foştilor proprietari. Aceştia intenţionează să-şi construiască spaţii comerciale chiar în mijlocul parcării.  Din cele 121 de locuri de parcare existente în momentul de faţă, aproximativ 50 vor dispărea. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că trebuie făcute renegocieri deoarece contractul de închiriere al terenului încheiat cu SC Rodna SA este valabil până în anul 2018.

O parte din parcarea din Piaţa Centrală a fost restituită foştilor proprietari care şi-au câştigat acest drept în instanţă. Proprietarii intenţionează să construiască spaţii comerciale pe o suprafaţă de 154 mp, fapt care îi nemulţumeşte pe chiriaşii terenului. “Întreg terenul a fost închiriat societăţii Rodna pentru amenajarea a 121 locuri de parcare, începând din anul 1998. Contractul încheiat între primărie şi reprezentanţii societăţii are o valabilitate de 20 ani. Până în momentul de faţă SC Rodna SA a plătit primăriei o chirie de 6,3 miliarde de lei vechi. Numai anul trecut s-a încasat suma de 833 milioane de lei”, a declarat Constantin Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Închirierea terenului din Piaţa Centrală a adus o serie de beneficii municipalităţii: s-au încasat taxe mari pentru chirie, s-a plătit impozit pe teren şi s-au creat foarte multe locuri de muncă.

Intenţia proprietarilor de a construi spaţii comerciale sau orice altă clădire pe suprafaţa de 154 mp împiedică buna desfăşurare a activităţii parcării. “Foştii proprietari au cerut autorizaţie de construire a unor spaţii comerciale, însă acest lucru nu se poate realiza deoarece suprafaţa restituită se află undeva în mijlocul parcării. Actualul proprietar trebuie să renegocieze cu SC Rodna SA deoarece terenul i-a fost restituit cu sarcini. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere se poate rezilia contractul încheiat cu Rodna cu privire la această suprafaţă de teren”, a mai precizat Constantin Răduţoiu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: