Sute de mineri în grevă japoneză. Cariera Tismana s-a alăturat protestului

Circa 70 de salariaţi ai Carierei Tismana din cadrul Complexului Energetic Oltenia au intrat luni în grevă japoneză. Aceştia poartă banderole albe, pentru a atrage atenţia asupra condiţiilor grele de muncă din minerit şi pentru a cere reducerea vârstei de pensionare. În total sunt circa 600 de mineri care protestează.

Cei 70 de mineri de la Cariera Tismana se alătură celor câteva sute de colegi ai lor din carierele Lupoaia şi Roşiuţa, care au declanşat protestul acum câteva zile, la iniţiativa liderului sindical Nicu Bunoaica. „La 6.00 dimineaţa am fost anunţat că minerii de la Cariera Tismana 2 au fraternizat cu protestul nostru şi ne susţin revendicările. De fapt, sunt revendicările tuturor minerilor şi se referă la salarizare, la condiţii de muncă, la vârsta de pensionare. Trebuie ca această scânteie să nu se stingă, chiar dacă sunt unii lideri ai administraţiei, mercenari gen Creţan”, a spus Nicu Bunoaica.

Constantin Creţan spune că unii lideri de sindicat manipulează oamenii pentru a-şi face imagine. Acesta a spus că nu este mercenar, dar atâta timp cât este angajatul companiei, înţelege să nu îi facă imagine negativă.

Pe paginile de socializare părerile minerilor sunt împărţite. Unii îl critică pe Nicu Bunoaica, pe motiv că reprezintă un sindicat mic, dar vorbeşte în numele tuturor. Alţii, dimpotrivă, spun că acesta merită tot respectul şi că este noul Miron Cozma al minerilor.

Vizualizări: 1,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: