Negocierile pentru noul contract la CEO, tărăgănate

Pe 1 martie, vor fi reluate discuțiile la Complexul Energetic Oltenia privind noul Contract Colectiv de Muncă. Negocierile au fost tărăgănate de problemele care planează asupra companiei după dosarul de corupție deschis de procurorii care l-au interceptat pe Iosif Chircă în timp ce lua mită de la un om de afaceri, dar și de selecția cu scandal de la vârful Directoratului. 

În plus, a fost contestată și reprezentativitatea a două federații care participă la negocieri și s-a așteptat ca aceste lucruri să fie lămurite de instanță. S-au clarificat și acum pot fi reluate discuțiile, spune sindicalistul Manu Tomescu: “Au fost contestații și cred că lucrurile acestea au întârziat, dar discuții ar fi putut să fie”.

Manu Tomescu a subliniat ce susțin și celelalte sindicate: oamenii din producție merită lefuri mai mari de la 1 aprilie și toate federațiile vor lupta pentru majorări.

„Atrag atenția comisiei de negociere. Să se țină cont că toți cei care au plecat au plecat numai din producție. Acolo s-a triplat efortul oamenilor. În producție, oamenii au preluat munca utilajelor. Anul trecut, nu s-a ținut cont. Cei care lucrează la foc continuu, 24 din 24, au primit cel mai mic procent ca și sumă”, a mai declarat Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit. 

Noul contract de muncă trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: