Sindicalist din minerit: Oamenii au luat locul utilajelor!

Situație halucinantă dezvăluită la radio de un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Oamenii din producție au ajuns să muncească în locul buldoexcavatoarelor. Manu Tomescu, de la Energia Rovinari, acuză chiar că nu există utilaje ori sunt defecte și minerii sunt nevoiți să muncească din greu.

“Începând de la roata de la excavator până la arderea cărbunelui, tot circuitul, toate instalațiile acestea trebuie curățate. La sfârșitul programului de opt ore sau săptămânal. Acolo unde nu puteau intra utilajele intrau oamenii. Acum oamenii intră în locul utilajelor. Nici nu mai aduc utilajele: multifuncționalelel buldozerele. Sunt că nu mai sunt, că au nevoie de reparații, că nu se fac licitații. Spun că nu au, că sunt defecte sau nu au venit la licitații. Nu trebuie să omorâm oamenii”, a declarat sindicalistul Manu Tomescu. 

Tot el a mai dezvăluit că mulți șefi ai minerilor nu fac decât „să stea cu biciul” pe subalterni. I-a încurajat pe mineri să semnaleze orice abuz și să-l filmeze ca să aibă dovezi. „Mai sunt câțiva biciușcari și mănâncă semințe în spatele oamenilor ca la pușcărie. Transpirași? Nu mă interesează! Te duci și te schimbi și vii înapoi. Sunt batjocoriți de acești biciușcari. Aceste lucruri trebuie să se stopeze și e un fenomen. Ia amploare. Dăunează foarte mult”, a mai declarat Manu Tomescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: