Protecţia Copilului cumpără liderii de sindicat

Salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt nemulţumiţi de faptul că intră cu greu în posesia drepturilor salariale câştigate în instanţă. Oamenii spun că au primit fiecare doar prima tranşă de câte 2 milioane de lei vechi, în timp ce liderul Sindicatului Independent Suseni a intrat în posesia întregii sume de 30 milioane, bani cuveniţi din decontarea transportului.

Astfel, într-o sesizare primită la redacţia ziarului, se consideră că principalul vinovat de această situaţie este chiar şeful instituţiei, acesta fiind văzut de angajaţi ca “mumă pentru unii şi ciumă pentru alţii”. După părerea acestora lipsa banilor n-ar trebui folosită drept scuză. La rândul său, directorul general al Direcţiei de Protecţia Copilului spune că nu a fost favorizat nici un angajat, decontarea cheltuielilor de transport pentru liderul de sindicat Toma Breben fiind făcută în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. “Cred că oamenii nu ştiu ce vorbesc. Nu am nimic în comun cu liderul Sindicatului Independent Suseni, maseur în cadrul unităţii. Într-adevăr acesta a primit acum două luni suma de 26 de milioane de lei vechi plus încă 3 milioane de lei executorul. Cheltuielile de transport au fost decontate în urma unei hotărârii judecătoreşti, definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Craiova”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

Liderul, acuzat că “a luptat” decât pentru el

Toma Breben, liderul Sindicatului Independent Suseni, este acuzat de către ceilalţi salariaţi de faptul că şi-a urmărit decât interesele sale, fără a se gândi şi la colegi. “Toma Breben putea să ne anunţe de demersurile pe care le-a făcut în instanţă pentru a proceda şi noi la fel. Eu, personal, ştiu că a dat instituţia în judecată în numele tuturor nu doar al lui. Nu mi se pare corect ca el să primească acei bani şi noi nu. Totodată ne întrebăm cum pentru el au existat fonduri ca să-şi ia banii toţi odată, iar pentru noi nu sunt fonduri decât să-i primim în tranşă şi atunci o nimica toată”, a declarat unul dintre reclamanţi, care a dorit să nu i se precizeze identitatea.

Toma Breben spune că s-a judecat personal în instanţă, după ce a încercat să obţină aceleaşi drepturi salariale pentru toţi membrii de sindicat. “M-am judecat personal pentru decontarea transportului. Am câştigat în instanţă, în nume propriu, decontarea cheltuielilor de transport făcute cu autoturismul personal, pe o perioadă de 10 luni. Astfel, am primit suma de 30 milioane de lei vechi, fiindu-mi decontată suma de 2,8 milioane de lei/lună. Iniţial, am început demersurile în numele instituţiei, însă mi s-au cerut bonurile de combustibil de la fiecare şi ceilalţi ne le mai aveau deoarece ei încasaseră deja, din partea instituţiei, suma de 1,2 milioane de lei/lună pentru decontarea transportului. Am luat şi eu aceşti bani, însă nu m-am mulţumit deoarece cheltuiam mult mai mult, în aceea perioadă neexistând mijloace de transport pe ruta Târgu Jiu- Suseni. Astfel, în urma hotărârii Curţii de Apel Craiova am primit şi diferenţa dintre 1,2 milioane de lei/lună şi 2,8 milioane de lei/lună. Cred că ceilalţi salariaţi s-au mulţumit cu bani primiţi iniţial deoarece se grupau mai mulţi cu un autoturism, iar banii respectivi le acopereau cheltuielile. Eu lucram la un program de 8 ore/zi, iar ei la 24 de ore”, a declarat Toma Breben.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: