Protest în faţa Curţii de Conturi Gorj: Să-şi dea demisia acest director!

Leonida Belgher, consilier local la Alimpeşti, a protestat ieri în faţa sediului Curţii de Conturi Gorj. Cu o pancartă în mâini pe care scria ”Jos Mafia din Curtea de Conturi Gorj”, Belgher şi-a strigat nemulţumirile legate de faptul că directorul acestei instituţii a blocat un control la primăria Alimpeşti, după ce inspectorul ar fi descoperit nereguli şi fraude din bani publici. Belgher a spus că este urgent ca directoarea Violeta Tătaru să-şi dea demisia din această funcţie.

”Cer demisia urgentă a acestei directoare care are salariul a 15 oameni din judeţul acesta”, aşa şi-a început ieri dimineaţă Leonida Belgher protestul în faţa Curţii de Conturi Gorj. Nemulţumirea consilierului local a pornit de la faptul că instituţia a dispus un control la primăria Alimpeşti în urmă cu 15 zile, iar inspectorul trimis în control a solicitat conducerii o prelungire a termenului de control pentru că descoperise nereguli grave. Conducerea Curţii de Conturi a refuzat prelungirea. ”Acest inspector Poiană a solicitat încă cinci zile de control şi această directoare care trăieşte pe un scaun foarte cald din banii noştri, ai prostimii, i-a blocat controlul că vezi Doamne să nu descopere toată caracatiţa de la Alimpeşti, pentru că în toată caracatiţa asta de la Alimpeşti sunt incluse instituţii ale statului, Procuratură, Poliţie, Judecătoria Novaci, aceste instituţii sunt particulare în Novaci. Toate protejează această primăriţă din Alimpeşti. Domnul inspector Poiană a descoperit nişte lucruri groaznice, fraude de miliarde”, a spus Leonida Belgher, consilier local la Alimpeşti.

Belgher: ”Nu primeşte oamenii în audienţă”

Consilierul local din Alimpeşti a sesizat şi faptul că a mers la directorul Violeta Tătaru de două ori în audienţă şi nu l-a primit. Spune că de acelaşi tratament au parte cam toţi oamenii care se prezintă la ea să sesizeze fapte de corupţie. ”Este un lucru foarte grav că un director de instituţie de control blochează un control la o primărie. Acest director trebuie să-şi dea demisia urgent. Acest director stă pe un salariu de peste 100 de milioane. Nu m-a primit în audienţă. Ce se întâmplă este un precedent periculos, un director să blocheze controlul la o primărie. Este pentru prima dată când după 25 de ani întâlnesc un inspector corect şi cinstit care spune stop şi nu este lăsat să-şi facă datoria. Stă pe un scaun cald şi am mai văzut oameni care vin la uşă dorind să semnaleze şi alte fapte de corupţie din judeţ, şi nici pe ei nu-i primeşte în audienţă. O deranjăm”, a spus Leonida Belgher, consilier local la Alimpeşti.

Fapte

Inspectorul Curţii de Conturi, Pompiliu Poiană, a fost cel care a confirmat zilele trecute că a solicitat o prelungire a termenului de control pentru că ar fi descoperit nereguli grave mai ales în cazul unor drumuri care au fost reabilitate cu 250.000 lei dar în teren aproape jumătate din sumă nu se justifică. Poiană a mai spus atunci că a fost ameninţat de constructorul drumurilor şi că cineva are intenţia să nu iasă la iveală aceste nereguli. 

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: