Protest în fața Judecătoriei Motru. Ce nemulțumiri au cetățenii!

Circa zece persoane au protestat luni, 31 octombrie în fața Judecătoriei Motru. Este vorba de cetățeni din mai multe localități din bazinul Motru, care și-au arătat în acest fel nemulțumirea legată de modul în care au fost soluționate dosarele lor. Pentru că nu au fost băgați în seamă, o parte din ei au decis să continue protestul, intrând în greva foamei pe termen nelimitat.

Mai mulți cetățeni din Motru, Dragotești, Samarinești, Văgiulești, Bolboși și Turceni au protestat luni, timp de două ore, în fața clădirii Judecătoriei Motru. Pe perioada desfășurării acțiunii, protestatarii au fost supravegheați de polițiști. Cei prezenți și-au arătat nemulțumirea față de soluțiile date de magistrații motreni, marea majoritate a litigiilor fiind cele privind stabilirea dreptului de proprietate. Cei 12 nemulțumiți au avut și avizul autorităților locale pentru organizarea acestui protest între orele 10 și 12. "Suntem nemulțumiți de hotărârile judecătorești. Că ne-au luat pământul. Mai rămân vreo 4-5 oameni în greva foamei, eu nu mai rămân. Judecătorii mi-au luat pământurile, am acte pe ele, a dat decizii împotriva mea. Le-au dat la alții care n-au o palmă de pământ, împreună cu primăriile. Adică, judecătorii au certificat abuzurile primăriei", a declarat Constantin Saidac.
Alți protestatari au făcut acuzații grave la adresa magistraților motreni. "Acum începem greva foamei, până va veni un reprezentant de la Inspecția Judiciară. Sunt nemulțumit de modul în care s-au soluționat dosarele de către Judecătoria Motru. Dosarele mele au fost pe legea fondului funciar, o succesiune și un penal, mi-a ocupat cineva un teren care îmi aparținea. Le-am pierdut. Din '95 umblu pe drumuri. Sunt influențați judecătorii, au primit bani. Degeaba nu face nimeni nimic", a comentat Petre Cârligeru, un alt protestatar, din Văgiulești.
Magistrații motreni au comentat referitor la acest protest despre care spun că nu au știut nimic."N-am primit nimic, a fost o manifestație în fața instanței, pe domeniul public. Eu nu am ce să spun altceva decât că suntem instanță de fond, că toate hotărârile pe care le pronunțăm sunt supuse controlului judiciar la Tribunalul Gorj și la Curtea de Apel Craiova, iar dacă dumnealor au fost nemulțumiți de soluție au excercitat căile de atac", a declarat judecătorul Vasile Bădoiu, președintele instanței motrene.

Vizualizări: 1,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: