Protest spontan înlăturat de jandarmii gorjeni

Protestul anunţat de mai mulţi tineri gorjeni pe un cont de socializare în week-end aproape că nici nu a existat pentru că jandarmii au avut grijă să înlăture din timp tinerii solidari cu românii din diaspora care nu au apucat să voteze. Cei care au trecut sâmbătă prin zonă au declarat că mai mulţi tineri au fost chiar amendaţi de jandarmi.

Grupul de tineri strâns sâmbătă seara în Piaţa Prefecturii pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur a fost rapid îndepărtat de jandarmii gorjeni. Corneliu Gârjoabă, lider de sindicat în cadrul Complexului Energetic Oltenia, spune că era în trecere, dar s-a oprit în momentul în care şi-a dat seama că jandarmii încearcă să-i împiedice pe tineri să protesteze. „Eu am aflat de pe reţelele de socializare de acest protest de solidaritate şi din curiozitate am mers în Piaţa Prefecturii. Când am ajuns am văzut că jandarmii încercau să împrăştie un grup de vreo 10-15 tineri şi le-am cerut socoteală de ce nu îi lasă în pace că nu erau violenţi, nu aveau pancarte, nu deranjau pe nimeni. Am intervenit din instinct”, a declarat Corneliu Gârjoabă. Acesta a mai precizat faptul că jandarmii au aplicat chiar amenzi câtorva tineri care au îndrăznit să-şi manifeste solidaritatea în Piaţa Prefecturii. „Din discuţiile de la faţa locului am aflat că pe vreo trei sau patru tineri i-ar fi amendat jandarmii, dar nu înţeleg de ce că erau liniştiţi, ascultători, a fost ceva spontan şi nu aveau nevoie de autorizaţie. Sigur vor mai fi astfel de proteste, eu le susţin şi m-aş bucura să se rezolve problema din diaspora”, a declarat Corneliu Gârjoabă.

Reprezentanţii Jandarmeriei Gorj spun că nu mai au voie să comunice cu presa locală, astfel de informaţii putând fi obţinute doar de la nivel central.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: