Proteste Hidrosind la Ministerul Economiei

Peste 400 de sindicaliști din cadrul companiei Hidroelectrica vor picheta mâine Ministerul Economiei sperând să poată avea o discuție cu ministrul Daniel Chițoiu despre cererea de intrare în insolvență a companiei, cerere depusă de Consiliul de Administrație. De altfel, ieri cererea a fost analizată în camera de consiliu a Tribunalului București cu ușile închise și rămăsese în pronunțare. Câteva ore mai târziu, cererea de intrare în insolvență a fost admisă de Tribunalul București, administrator judiciar fiind numit Remus Borza. Președintele Hidrosind, Decebal Sulea, a precizat ieri că va merge până la a formula plângere penală împotriva membrilor Consiliului de Administrație.

Decebal Sulea, președintele Hidrosind, a declarat ieri că vineri vor fi organizate ample acțiuni de protest atât la sediul companiei Hidroelectrica cât și la Ministerul Economiei. Protestele sunt anunțate pentru prima parte a zilei. „De la ora 9.00 la ora 10.00, 200 de oameni vor picheta Hidroelectrica și sperăm să avem discuții cu cei din Consiliu de Administrație, iar de la 11.00 la 12.00 alți 200 de oameni vor picheta Ministerul Economiei unde sperăm să fim ascultați de ministrul Daniel Chițoiu. Vom opri, indiferent de ce va trebui să facem, această acțiune a Consiliului de Administrație. Vreau să vă spun că ieri la ora 12, cererea de intrare în insolvență nu a fost analizată în ședință publică ci în camera de Consiliu a Tribunalului cu avocații noștri și casa lor de avocatură”, a declarat Decebal Sulea, președinte Hidrosind.

Liderul sindical, Decebal Sulea, a menționat ieri că va trece chiar la plângeri penale împotriva tuturor celor cinci membrii ai Consiliului de Administrație pentru că își doresc să ducă Hidroelectrica la prăbușire economică. „Este evident că prin această acțiune au în vedere subminarea economiei naționale. Noi vom merge chiar până la plângeri penale împotriva celor cinci membri ai Consiliului de Administrație care oricum au luat o hotărâre ilegală pentru că nu au respectat procedurile standard de organizare a unei astfel de şedinţe”, a declarat Decebal Sulea.

Pronunţare

După ce a fost analizată de Tribunalul București, cererea de intrare în insolvență rămăsese în pronunțare. Ulterior, Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a Hidroelectrica, administratorul judiciar numit de Tribunal fiind Remus Borza. Mai mult, potrivit presei centrale, judecătorii au respins cererea Hidrosind de a fi parte în proces, precum şi cereri similare depuse de două firme care au contracte cu Hidroelectrica. Interesant este că preşedintelui Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu, cel care a depus cererea de insolvenţă, i-a încetat mandatul încă din 25 mai 2012, printr-o hotărâre AGA, document publicat ieri de HotNews. Vulpescu este incompatibil, fiind preşedinte al CA al Hidroelectrica, dar şi preşedinte OPSPI.

Remus Borza este partenerul coordonator al firmei EuroInsol, care are în portofoliu insolvența Plafar, Asmita Garden, Romexpo, UCM Reșița.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: